Ние от Демократична България смятаме, че исканото от министър-председателя Борисов

...
Ние от Демократична България смятаме, че исканото от министър-председателя Борисов
Коментари Харесай

"Демократична България": АЕЦ "Белене" е завой към Кремъл и рестарт на краденето

Ние от " Демократична България " считаме, че желаното от министър-председателя Борисов обновяване на прекратения план АЕЦ " Белене " е завой към Кремъл и рестарт на кражбите. Това се споделя в позиция на обединяването от партии, в които влизат " Да, България ", ДСБ и " Зелените " във връзка готвеното премахването на мораториума за строителството на " Втора атомна ".

От обединяването на демократичните партии считат, че възобновяването на АЕЦ " Белене " е машинация по отношение на дясноцентристките гласоподаватели и съставлява фрапантно отклоняване от европейския път и опит енергийната взаимозависимост на България от Русия да бъде невъзможна за превъзмогване през идващите десетилетия.

" Възобновяването на този рисков, стопански неплатежоспособен, софтуерно стар план, зад което прозира двойна игра, скрепяваща ръководещата коалиция и подмолни връзки с Българска социалистическа партия, е извънредно нездравословен за българските геополитически, финансови и екологични ползи ", считат демократите.

Те насочат следните въпроси към премиера Бойко Борисов:

1. Какво ви принуждава да поискате анулация на мораториума, откакто вие самичък определяте плана като сеизмично рисков и в случай че отчетът, който поискахте от Българска академия на науките, не потвърждава потребността от спомагателни мощности нито в България, нито в района??

2. Защо след 2009 година, повече от две години, не спирахте плана в случай, че имахте парламентарно болшинство и допринесохте за натрупването на нови заплащания в допълнение на прахосаните и откраднати милиарди от джоба на българския поданик?

3. Защо по време на 10-годишното ръководство на ГЕРБ не беше направено нищо за осветляване и наказването на отговорните, ощетили България с милиарди от план, който вие самичък окачествихте като " великански измами " от държавното управление на вашите прародители Сакскобургготски и Станишев, а вместо това желаете да възобновите начинание, което се основава на тези измами?

4. Защо не обжалвахте решението на арбитража макар нашите настоявания и причини от съществени адвокати? Защо платихте оборудването? Планирахте ли още тогава да рестартирате плана?
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР