Ние много време запазихме мълчание и бяхме и критикувани за

...
Ние много време запазихме мълчание и бяхме и критикувани за
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски за случая Даная: Ще се реши дали лекарят - специализант трябва да бъде наказан

Ние доста време запазихме безмълвие и бяхме и подложени на критика за това. Първата и съществена причина беше, че не бяха приключени инспекциите. Не е правилно от наша страна, въпреки всичко " Пирогов " е институция ние да излизаме с предварителни мнения и да влизаме в ролята на някой, който се оправдава. Това съобщи проф. Николай Габровски - зам.-директор на УМБАЛСМ " Пирогов ".

" Колегата специализант, когато е схванал за положението на детето, е взел телефона и се е обадил на лекуващия хематолог. Той е споделил, че би трябвало да се стартира лекуване с този медикамент, да пристигна някой да го вземе ", добави проф. Габровски, представен от националната телевизия.

Зам.-директорът на " Пирогов " подчертава върху това, че " не би трябвало да приказваме за специализантите като за втора употреба лекари ".

" Това, което се е случило, че два флакона от това лекарство е взето от ИСУЛ, превозено е от майката до " Пирогов, предадено е на лекарите и те са приложили медикамента. Принципно лекарства извън не би трябвало да се ползват, само че има изключителни обстановки ", посочи Габровски.

" Има правила за разбора на такива обстановки. То е написано. Много е елементарно в този момент тук. Ние знаем отговора на задачата. Специалисти, не експерти и споделят " тука е трябвало да се направи еди по какъв начин си ". Това в този момент е доста елементарно, само че в обстановката, в която е индивидът на мято, тогава нещата наподобяват друго ", съобщи зам.директорът на " Пирогов ".

Според проф. доктор Николай Габровски " огромна част от изказванията, на които хората базират своите статуси във фейсбук не почиват на правилни обстоятелства ".

" Аз няма по какъв начин да диспутирам с майката на Даная, само че доста желая да диспутирам с сътрудниците, които се пробват да нагнетяват напрежение, както и с сътрудниците, които дават мнения във фейсбук ", добавя той.

Според зам.-директорът на " Пирогов " разрешаване на този съответен случай ще мине през разговор, той няма да мине през борба.

Ако изходът е добър, в случай че ние сме положили доста старания детето се избавя, ние сме " ангели в бели престилки ", в случай че изходът, обаче е противен ние сме демони. Истинате е, че ние сме хора ", съобщи доцент Богдан Младенов - шеф клиника по детска анестезиология и интензивно лекуване, УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".

" Лекуващият доктор е подготвен да не спи, да не яде, с цел да не допусне пациентът да загине ", заключи Богдан Младенов - шеф клиника по детска анестезиология и интензивно лекуване, УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР