Ние изцяло сме заложници на емигрантската криза и на вътрешнополитическите

...
Ние изцяло сме заложници на емигрантската криза и на вътрешнополитическите
Коментари Харесай

Емил Радев, ЕНП: Вътрешни проблеми на Холандия и Германия са пречка за Шенген

Ние напълно сме заложници на емигрантската рецесия и на вътрешнополитическите битки в Германия и Холандия. Въпреки всичко видяхме оценката пазим доста добре границите. Това сподели в " Денят стартира " евродепутатът от ЕНП Емил Радев във връзка договарянията за приемане на България в Шенген.

Емил Радев, ЕНП: Уплахата от 2015 и 2016, когато близо 1 млн. незаконни емигранти минаха през Гърция по Балканския маршрут и стигнаха до Западна Европа без да бъдат регистрирани, дава отражение за приемането на България и Румъния в Шенген. Ние сме посочили, че пазим добре границите, не може да ставаме жертва за това, че Гърция напълно е загърбила европейската сигурност. Изцяло вътрешните проблеми в Германия и Холандия са спънка. При съставяне на новото държавно управление в Германия главният проблем бяха бежанците и незаконната емиграция. В момента там има доста тежък конфликт.
По думите му, в случай че влезем единствено с летища и пристанища, се отстрани казусът Гърция. Опасенията, че от Гърция през България и Румъния може да минава незаконна емиграция, когато няма граници, ще бъдат значително отстранени, сподели Радев.
Емил Радев, ЕНП: Ние в действителност показахме, че пазим най-добре външните европейски граници и даваме голям запас за защитата им, тъй като даваме стотици милиони годишно. Имаме огромен късмет позицията, която сега има българското държавно управление и министър председателят Борисов. Виждаме, че дава в действителност доста огромни резултати и считам, че в идващите месеци може да има пробив за Шенген. Къде ще е Румъния не се знае за жалост, ще забележим в идващите няколко седмици. Това пречи и на България сега, ние сме обсъждани постоянно в един пакет.
Според евродепутата Истанбулската спогодба се употребява, с цел да се внушават от опозицията обстоятелства, които нямат никакво покритие, внушения, които плашат българското общество и на никое място в Конвенцията няма такива текстове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР