Ниe искаме пълноправно членство на всички страни от Западните Бълкани,

...
Ниe искаме пълноправно членство на всички страни от Западните Бълкани,
Коментари Харесай

За Северна Македония има консенсус у нас - политически и обществен

Ниe желаеме пълноправно участие на всички страни от Западните Бълкани , само че не можем да допуснем да подкрепим в Eврoпeйcкия cъюз дa влeзe операцията, лъжата и омразата , наслагвани по време на тоталитарния режим.

Евродепутатът Андрей Ковачев , ЕНП/ГЕРБ, е убеден в консенсуса на политическо равнище у нас.

В студиото на БиТиВи той показа главните заключения и от социологическо изследване на " Галъп интернешънъл ", което откроява и консенсуса на публично равнище . Мнозинството от българи поддържат отлагането на договарянията за еврочленство на Северна Македония до реализиране на единодушие и признание на историята - 83% не са съгласни България да даде своята поддръжка за еврочленство преди да са преодолени разликите по историята, езика и идентичността. Около 20% от българите декларират, че имат родствени корени от македонско, а за София този % е 35% . Най-високо е обаче чувството за напрежение и неприятни връзки сред народите и напрежение точно със Северна Македония - страната е сложена на последно място измежду останалите балкански страни.

Нормално е и е европейско да желаяме антибългарската реторика на спре и то не тъй като е анти, а тъй като това е част от признаването на историческата истина , разяснява Андрей Ковачев. Той изясни, че тази изразителност е присъща за елита в Северна Македония, който е проюгославски , което има поддръжката на Москва и Белград. Ковачев обаче вижда и нежеланието на политическия хайлайф в Македония да поеме отговорност от тези свои дейности.

Право на всеки човек е да може да се дефинира и самоопределя, само че е светотатство да променяш самоопределянето принудително на хора, които са умряли, съобщи Андрей Ковачев, имайки поради напрежението към фигурата на Гоце Делчев.

Преговорите се водят от българското държавно управление, уточни Ковачев, само че не отговори на въпрос дали има или няма напън от страна на Германия . Евродепутатът не вижда никаква причина договарянията да не могат да се отсрочат за идващото председателство.

Според Андрей Ковачев политическият хайлайф на Северна Македония е направил в последните години, след подписването на Договора за добросъседство, едно голямо закъснение, тъй като са считали, че България ще се съобщи и ще се откаже.

Евродепутатът е безапелационен, че това няма да се случи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР