Нидерландското правителство се готви да номинира министъра на външните работи

...
Нидерландското правителство се готви да номинира министъра на външните работи
Коментари Харесай

На мястото на Франс Тимерманс: Нидерландия номинира външния си министър за еврокомисар

Нидерландското държавно управление се готви да номинира министъра на външните работи в оставка Вопке Хукстра за европейски комисар на мястото на Франс Тимерманс. Това заяви в. " Файненшъл таймс ". По-късно министър председателят в оставка Марк Рюте удостовери пред нидерландската социална телевизия, че е провел съвещания с Европейската комисия и заключението му е, че Хукстра е добър претендент за правоприемник на Тимерманс.

Тимерманс подаде оставка като еврокомисар преди дни, откакто стана ясно, че ще оглави листата на обединението сред неговата Партия на труда и Зелените Леви на идните в страната изключителни избори на 22 ноември. Социалдемократът има упоритости да стане министър председател на Нидерландия.

Хукстра е член на консервативния Християндемократически зов, който членува в Европейската национална партия. В предходното държавно управление на Марк Рюте той оглавяване министерството на финансите. Все още не е ясно дали Хукстра ще получи ресора на Тимерманс - Зелената договорка и въпросите, свързани с опазването на климата.

Following the departure of climate czar Frans Timmermans, The Netherlands is set to announce Foreign Minister Wopke Hoekstra as the upcoming European commissioner.

Това решение ще бъде взето от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. За да бъде определен претендентът за комисар, той би трябвало да бъде изслушан и утвърден и от Европейския парламент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР