Нидерландското правителство нареди на птицевъдите да затворят животните си, за

...
Нидерландското правителство нареди на птицевъдите да затворят животните си, за
Коментари Харесай

Нидерландия нарежда на птицевъдите да затворят животните си заради птичи грип


Нидерландското държавно управление подреди на птицевъдите да затворят животните си, с цел да лимитират разпространяването на мощно инфектиран вариант на птичиs грип, оповестява Българска телеграфна агенция.

" За страдание, огромният брой инфекции демонстрира ясно, че са нужни спомагателни защитни ограничения ", сподели нидерландският министър на земеделието Пиет Адема, добавяйки, че е имало няколко огнища през последните два месеца и че има ежедневни отчети за мъртви диви птици в разнообразни райони на страната.

Рискът за хората се смята за невисок, само че минали епидемии измежду селскостопански птици са имали потребност от обширни стратегии за умъртвяване, с цел да бъдат спрени.

" Вирусът на птичия грип не е липсващ от Нидерландия това лято и обстановката няма да се усъвършенства с идната миграция на птиците ", разяснява Адема. Страната заяви за над 10 случая на птичи грип през последния месец.

Във Франция също се следи обновяване на случаите, откакто тази година страната претърпя най-тежката си вълна от птичи грип.

Разпространението на птичия грип по света провокира безпокойствие измежду държавните управления и птицевъдната индустрия заради способността му да опустошава стадата, да основава търговски ограничавания и да предизвиква предаване на вируса при хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР