Нидерландският военен кораб HNLMS Rotterdam навлезе в Балтийско море, за

...
Нидерландският военен кораб HNLMS Rotterdam навлезе в Балтийско море, за
Коментари Харесай

Военен кораб на НАТО навлезе във водите на Балтийско море

Нидерландският боен транспортен съд HNLMS Rotterdam навлезе в Балтийско море, с цел да следи обстановката в района, заяви естонската телевизия ERR, базирайки се на прессъобщение на НАТО.

" Корабът се намира в Балтийско море край крайбрежията на Швеция, с цел да следи обстановката в района. Ние сме там, с цел да демонстрираме наличието си и солидарността си с алианса като цяло ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС.

Според алианса това е планувано деяние. HNLMS Rotterdam е планиран да прави интервенции с хеликоптери.

От своя страна откривателят от Шведския народен лицей по защита Магнус Кристиансон счита, че идването на кораба е обвързвано с актуалната обстановка със сигурността в Европа на фона на военното скупчване на Русия наоколо до границите на Украйна. " НАТО се приспособява към нападателните и непредсказуеми дейности на Русия и ускорява съдействието си с Швеция и Финландия в Балтийско море ", цитира ERR думите на Кристиансон.

Изданието отбелязва, че предходната седмица три десантни кораба на съветския Северен флот са навлезли в Балтийско море. Поради това Швеция е повишила бойната си подготвеност на остров Готланд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР