Нидерландия увеличи ограничителните противоепидемични мерки с три седмици до края

...
Нидерландия увеличи ограничителните противоепидемични мерки с три седмици до края
Коментари Харесай

Още 3 седмици локдаун с вечерен час в Нидерландия

Нидерландия усили ограничаващите противоепидемични ограничения с три седмици до края на април. Това обяви премиерът Марк Рюте, представен от Ройтерс.

„ Растящите заболеваемост и хоспитализации значат, че в кратковременен проект не може да има никакво отхлабване на рестриктивните мерки. Броят на пациентите с ковид в интензивни отделения се усилва. Третата вълна стартира да става забележима. Затова срокът на сегашните ограничения се продължава “, сподели Рюте и акцентира, че няма и различен избор с изключение на рекомендацията към хората да не пътуват в чужбина да бъде продължена до 15 май.

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората международна война вечерен час в Нидерландия провокира безредици, траяли с дни. Рюте съобщи, че въпреки и срокът му да се продължава, от 31 март той ще стартира с час по-късно в 22:00 ч и ще продължава до 04:30 ч. В същото време питейните заведения и заведенията за хранене са затворени от пет месеца, а множеството магазини разполагат с много лимитирани благоприятни условия да одобряват клиенти. Всички  масови прояви са неразрешени. 

В последните дни броят на новозаразените се е нараснал с 16 % и е достигнал над 46 000, най-високия ритъм от средата на януари, заяви Националният институт по публично здраве. Така Нидерландия се причислява към Франция и Германия в стягането и продължаването на обществените ограничавания през последните дни.

 

 

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР