Нидерландия ще се съобрази с решението на ФИФА и по

...
Нидерландия ще се съобрази с решението на ФИФА и по
Коментари Харесай

Нидерландците отстъпиха след заканата на ФИФА, чака се решението на други шест тима

Нидерландия ще се съобрази с решението на ФИФА и по време на Мондиала капитанът на националния отбор Вирджил ван Дайк няма да носи лента в цветовете на дъгата, оповестиха от локалната федерация. “Лалетата ” и други шест тима - Англия, Уелс, Дания, Белгия, Германия и Швейцария, поддържат акцията “OneLove ”, само че в Катар не гледат с положително око на това, тъй като го асоциират с гей обществото.

По тази причина от ФИФА предизвестиха, че още преди началото на мача ще бъдат показвани жълти картони на въпросните футболисти, които се осмелят да излязат с тези ленти.

“Основната ни цел на Световното състезание е да печелим мачове. Не желаеме обаче капитанът ни да започва дуела с жълт картон, поради което, с болежка на сърце, би трябвало да кажем “не ” на нашия проект ”, се споделя в обръщението на Нидерландската футболна федерация.

“Оранжевите ” играят през днешния ден от 18:00 часа против Сенегал. Три часа по-рано е срещата сред Англия и Иран, като се чака с неспокойствие да се разбере по какъв начин ще действат в лагера на “трите лъва ”.

Под заплаха е и Роберт Левандовски, който пък се закани да изведе Полша с лента в цветовете на украинския байрак. Това също не се утвърждава от ФИФА, тъй като по този метод се бил отправяло политическо обръщение. 

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР