Нидерландия излиза срещу САЩ в първи 1/8-финален двубой от Световното

...
Нидерландия излиза срещу САЩ в първи 1/8-финален двубой от Световното
Коментари Харесай

САЩ срещу Нидерландия: Ще могат ли янките да объркат сметките на лалетата?

Нидерландия излиза против Съединени американски щати в първи 1/8-финален дуел от Световното състезание в Катар. Сблъсъкът на „ Халифа Интернешънъл “ е през днешния ден от 17:00 часа.

Тимът на Луис ван Гаал се класира за елиминациите, откакто приключи преди всичко в група „ А “. „ Лалетата “ победиха с по 2:0 Сенегал и домакините от Катар, а сред тези две срещи направиха 1:1 с Еквадор. Нидерландия се показва сносно в отбранителен проект, само че тимът е отправил единствено осем точни удара в трите си мача на Мондиал 2022. Формата на Коди Гакпо обаче тушира тази леко притеснителна статистика. Нападателят на ПСВ стана едвам четвъртият футболист в историята на Нидерландия, който се разписва в три следващи мача на международно състезание.

Селекцията на Ван Гаал е в серия от 18 следващи срещи без загуба. Последното проваляне бе от Чехия на 1/8-финалите на Евро 2020. Нидерландците съумяват да се класират на 1/8-финал на всеки Мондиал, на който играят от 1934 година. В последните 32 години „ лалетата “ единствено два пъти са отпадали точно на тази фаза.

Съединени американски щати приключи на втората позиция в група „ В “, в която бяха още тимовете ма Англия, Иран и Уелс. „ Янките “ записаха ремита в дуелите против двата английски противника, след което записаха извънредно скъп триумф с 1:0 над Иран, с помощта на който се класираха на 1/8-финалите. Лошата вест от този дуел бе, че голмайсторът в него Кристиан Пулишич, който се показва доста мощно в Катар, получи травма. Последните информации обаче са, че ще бъде разполагаем за конфликта с Нидерландия. Американците имат много неприятна статистика против европейски тимове на международни шампионати. Последната им такава е през 2002 година. След това „ янките “ имат шест равенства и пет загуби против такива отбори.

С триумфа против Иран Съединени американски щати прекъсна серия от пет следващи срещи без победа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР