Незначителен брой нарушение на забраната за тютюнопушене са регистрирани на

...
Незначителен брой нарушение на забраната за тютюнопушене са регистрирани на
Коментари Харесай

РЗИ са съставили 476 акта за нарушаване на забраната за тютюнопушене

Незначителен брой нарушаване на възбраната за тютюнопушене са регистрирани на територията на обектите с публично предопределение и лечебните заведения в страната, съобщи БГНЕС.


От данни на Министерството на здравеопазването излиза наяве, че през предходната година 28 РЗИ са направили малко над 130 хиляди инспекции за това дали се съблюдават възбраните за пушене на цигари. 78 726 броя инспекции са осъществени в обекти с публично предопределение, 46 218 броя - в лечебни заведения и 5 694 броя в други обекти.

Съставени са 448 акта за определяне на административни нарушавания на физически лица и над 28 на юридически лица.

Тенденцията и през 2023 година се резервира за определяне на нарушаванията за възбраната за пушене в закрити социална места – най-вече заведение за публично хранене и развлечения.

БГНЕС напомня, че със Закона за здравето от 2012 година е въведена възбрана за тютюнопушене в закритите публични, места, в пространствата с обособени работни места, където се поставя труд, както и в пространствата към тях със спомагателно и обслужващо предопределение.

Тютюнопушенето е неразрешено и на следните открити публични места: прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, учебните заведения, ученическите общежития и местата, където се дават обществени услуги за деца; площадките за игра; спортните обекти, летните кина и театри. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР