Независимо по какъв начин пиете кафето си – черно, с

...
Независимо по какъв начин пиете кафето си – черно, с
Коментари Харесай

Как кафето с масло ни кара да сваляме килограми

Независимо по какъв метод пиете кафето си – черно, с лъжичка захар или с няколко капки бадемово мляко – най-вероятно не слагате разтопено масло в него.

Тази композиция обаче се оказва невероятна, тъй като понижава възприятието на апетит и подкрепя свалянето на килограми. Но по какъв начин тъкмо се случва? Тази наклонност се постанова от ден на ден в последните месеци и редица блогъри и известни дами в Холивуд се кълнат в чудесата на формулата. Затова взехме решение да проучим по какъв начин тъкмо работи тя и за какво се назовава “бронирано кафе ”?

Предприемачът от Силициевата котловина Дейв Аспрей, маниак на тематика здраве и фитнес, споделя и рецептата – чаша горещо кафе, две супени лъжици краве масло и една супена лъжица от специфичното триглицеридно масло (може и кокосово масло). Всичко това се поставя в блендер и се разрушава до гладка емулсия. Напитката е част от неговата марка Bulletproof, посредством която оказва помощ да поемем надзор над тялото си, с цел да бъдем по-здрави и щастливи.

 Как кафето с масло ни кара да смъкваме килограми

Дълги години Аспрей страда от наднормено тегло, до момента в който не се фиксира в концепцията да промени визията си и метода си на живот. Идеята му за тази напитка идва откакто пил обичаен чай с масло от крепък в Тибет. Той е безапелационен, че кафето с масло трансформира тялото ви в машина за изгаряне на мазнини, по-здравословно е от общоприетото кафе, а също така е и вкусно. Той поучава да приемате по чаша от тази напитка заран вместо закуска – точно в това се крие ключът към отслабването и умствените суперсили.

Как работи?

Кремообразната, пенлива напитка съдържа здравословни мазнини, които би трябвало да ви държат по-дълго време сити и потискат желанието ви за нещо сладко, като по едно и също време с това покачва силата и усъвършенства умствената функционалност. Аспрей споделя, че след консумирането на чаша кафе, няма да изпитате апетит в границите на четири до шест часа, което способства за загубата на тегло.

Но няма ли да повишите холестерола си с него?

Аспрей споделя, че характерният тип масло и дребното му количество (две супени лъжици максимум) ще сложи тялото ви в режим на изгаряне на мазнини за останалата част от деня. Той го съпоставя с други здравословни мазнини (като тези в авокадото и ядките), които усъвършенстват холестерола и не го покачват. Имайте поради, че bulletproof кафето е предопределено за сурогат на храната, тъй че в случай че решите да го пробвате, то го приемайте независимо, без съществуването на храна.

 Как кафето с масло ни кара да смъкваме килограми

Как да си извършите bulletproof кафе?

Съставки:
230 мл вряща вода
2 ½ с.л. прясно смляно кафе
1 с.л. органично студено пресовано кокосово масло (или MCT масло)
1-2 с.л. домашно краве масло (или ghee)

Начин на приложимост:
Изсипете кафето в горещата вода и прибавете двата типа масло и го разбъркайте с мискер, с цел да получите пенлива, кремообразна примес. Ако просто разбъркате маслото в горещото кафе, то няма да се слее и ще седи на повърхността на напитката.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР