Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да

...
Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да
Коментари Харесай

На мястото на жестоката трагедия на бул. „Сливница“ ще работи светофар и през нощта

Независимо от всевъзможни правила и комисии, аз изрично разпоредих , да се възвърне работата на светофарите през нощта на бул. “ Сливница ”. Това съобщи пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекциите на дейностите по разчистване на реките, преминаващи през територията на София. 

" Искам да изкажа откровените си съболезнования на околните на починалите в злополуката на бул. " Сливница ", сподели кметът във връзка с случая, в който починаха двама пешеходци. Тя добави, че е неуместно да гледаме по какъв начин децата ни умират по пътищата, и че същинският палач е високата скорост . " Булевардите са се трансформирали в скоростни писти ", уточни Фандъкова. 

" Чакам съответните процедури да минат и да се възвърне активността на светофарите и по другите булеварди ", сподели още кметът и добави, че непрекъснато се стараят да построяват изкуствени неравности по пътищата.

" Готови сме да закупим и дарим на КАТ спомагателни камери за засичане на скоростта. Знаете, че две от трите камери, които се употребяват от КАТ и купихме ние, за жалост са извънредно незадоволителни ", сподели Фандъкова.

По думите на кмета " Пътна полиция " има достъп до системите за видоеонаблюдение на Столична община непрекъснато. Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война против високата скорост, прикани кметът. Тя моли за непоколебим надзор, а всичко, което е належащо от нас, го вършим, изясни Фандъкова. 

Има правила и закони, за които непрестанно ни подлагат на критика, че не ги съблюдаваме, с цел да построяваме още повече неравности и осветление, сподели кметът и добави, че, за жалост, няма грапавина, която да спре летящ с висока скорост автомобил. Фандъкова уточни, че всичко, което посъветват специалистите, Столична община ще извърши и още веднъж повтори, че е нужен непоколебим надзор на скоростта. Кметът прикани, първият законопроект, който Народното събрание прегледа, да е за придвижването по пътищата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР