Независимо от възрастта и общественото положение всеки има нужда от

...
Независимо от възрастта и общественото положение всеки има нужда от
Коментари Харесай

Смартфонът като отражение на статуса

Независимо от възрастта и публичното състояние всеки има потребност от доверени сътрудници в живота. Още Аристотел е споделил, че индивидът е стадно животно. Иронията обаче се състои в това, че колкото по-нагоре се изкачваме по обществената стълбица, толкоз по-самотни ставаме и от ден на ден оценяваме положителната компания. Първо, в лицето на хората към нас, само че не на последно място и във високотехнологичното устройство, което ни свързва с тях. Все по-важно е телефонът да играе ролята на образован и благонадежден сътрудник, който оказва помощ да се оправим даже с най-натоварения график. Кой през днешния ден няма подобен?! А триумфът с организирането на всекидневните задания и задължения оставя повече време за същинските ни другари.

Някои модели смарт телефони се трансфораха в обект на удивление за мнозина и провокират директна асоциация с бизнес елита. Само по себе си това може да се пояснява като знак за триумф, само че носи и нотка на дистанцираност и недостижимост. Безспорно е, че телефоните са се трансформирали в отражение на статуса на своя собственик, само че този факт има и сенчеста страна: доста консуматори просто вземат решение, че към момента не заслужават устройство от сходен клас.

В основата на ценностната система на доста марки телефони на първо място стои грижата за потребителя. За амбициозните младежи, които сега пробиват в бизнеса и стартират своите стръмни изкачвания по стълбицата на триумфа, са създадени устройства с основни характерности, измежду които са най-иновативните технологии в сегмента, изтънчен жанр и високопроизводителен хардуер. Именно това ги трансформира в съвършен и наличен избор за прохождащите бизнесмени по света.

Така марките стартират новаторски екран с двойно стъклено покритие, отразяващо светлината по метод, който очевидно обогатява гамата от възпроизвеждани от него цветове. Традиционна мощ на смарт телефоните е фотографията и точно на фотосите залагат устройствата, снабдени със система от 4 камери с изкуствен интелект.

На подсъзнателно равнище хората постоянно са били привлечени от симетрията. Това разбиране е толкоз надълбоко вкоренено в визията ни за хубост, че даже поети като Уилям Блейк са посветили стихове на него. Творци от разнообразни култури са създавали творби, в които думи се римуват и образуват ясно изразена симетрична вербална конструкция. Симетрията може да бъде видяна както в природата, по този начин и в човешкото изкуство: тя е естествена, хармонична и уравновесена. Явно това е и една от аргументите през последните години от ден на ден производители на смарт телефони да се отхвърлят от асиметричните дизайни. И да оферират на потребителите устройства да вземем за пример с двустранно закривен стъклен корпус и блестящи ръбове. А това обезпечава елементарно изпъкване на фона на останалите софтуерни джаджи.

Добре е да се знае, че във връзка с цветовете " бизнес " не значи нито безусловно черен, нито отегчителен. Все по-предпочитани са корпусите със сапфирено наследник или платинено златен колорит.

Когато става дума за хубост, не трябва да се не помни остарялата максима, че тя е много субективно разбиране. Естетичните стандарти се базират на голям брой фактори, измежду които просвета, мисли, фешън течения и даже лицева конструкция. Имайки поради точно това, избрани модели смарт телефони са проектирани да схващат разликите в критериите за хубост на хората по света, с цел да може да им дават най-хубавите средства за изложение на техните визии. Тоест актуалното мобилно устройство автоматизирано разпознава пола и вида кожа на потребителя и мигновено предлага допустимо най-хубавите филтри за селфи. Прецизният логаритъм разрешава на лицевите черти и цвета на кожата да наподобяват ярки и изчистени даже при фотоси на едва осветяване.

Това обаче надалеч не е всичко. Младите бизнесмени са във фаза от живота си, когато повече от всеки път е от голяма важност по какъв начин наподобяват. За бизнеса и обществените им контакти е значимо всяка фотография (независимо дали е за корица на списание или за пост в мрежите) да пресъздава естественото лъчение и присъщата еднаквост. Подходящо уловените черти на лицето издават доста за характера, а физиономиите ни са на всички места във фейсбук, инстаграм или туитър. Съвременният имидж значително се гради и от оповестените фрагменти в интернет.

На този декор решението на избрани марки да заложат на по-мощна предна селфи камера и да внедрят в този стилен артикул цели 5 вида осветяване, познати от студийната снимка, демонстрира същинско вземане предвид и схващане на потребностите на клиента.

Ефектно селфи съгласно пола

Мъжките и женските черти имат своите физически специфики, а над тях са насложени и културните ни усещания за хубост. Създадени са модели, които са същински специалисти в 3D моделирането на лицето: разпознават и проучват неговите 5 съществени зони и дефинират кои от тях да се подчертаят. Благодарение на специфични резултати с блендата камерата емулира професионално студийно осветяване. Ето малко елементи кое от тях къде намира най-голямо приложение.

Мекото, наричано още резултатът Рембранд, чието име идва от известната картина " Портретът на един човек " на холандския художник, е класическият способ за осветяване в мъжката портретна снимка. При него би трябвало да се сътвори главен източник на осветление от едната страна на лицето, като се употребява взаимоотношението сред светлина и сянка за основаването на триъгълна форма, падаща под очите на фотографския обект.

Целта на осветлението вид " пеперуда " е то да падне непосредствено и над центъра на сниманото лице. Светлината се плъзва под 45 градуса от върха до долната част на лицето, образувайки сянка под носа, наподобяваща формата на това красиво насекомо. Пеперуденият вид осветяване се движи и по продължение на гънките към устата и очите, както и на двете бузи. То е идеално за женската портретна снимка, тъй като по този начин лицето наподобява по-слабо, с подчертани скули, като прибавя дълбочина в фрагмента.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР