Независимо от обстоятелствата, притежаваме едно сигурно нещо и това е

...
Независимо от обстоятелствата, притежаваме едно сигурно нещо и това е
Коментари Харесай

Модел с хиджаб отново украси корицата на световноизвестно списание

„ Независимо от събитията, притежаваме едно несъмнено нещо и това е да имаме вяра в себе си “, споделя момичето, което всеки ден потвърждава, че не е нужно да влизаш в „ калъпа “ на обществото, с цел да бъдеш сполучлив.

Халима Ейдън е чернокожа, мюсюлманка, бежанка и носи. Това обаче не й попречи преди няколко години да се яви на състезанието „ Мис Минесота “, по-късно да дефилира на подиума за марки като Max Mara, LaQuan Smith и Christian Cowan, да снима редица фешън фотосесии за най-известните списания и кориците им, а в този момент да се появи и на тази на Sports Illustrated,  и то на изданието им за бански. Но няма да я видите разголена. На фотосите, които неслучайно са снимани в Кения, където Халима е родена в бежански лагер, младото момиче е облечено в особено основани буркини, които покриват тялото й.

„ Не спирах да си мисля за 6-годишното момиче в мен, което е било в тази страна, само че в бежански лагер. Да порасна, да изживея американската си фантазия и да се върна в Кения, снимайки за Sports Illustrated – не мисля, че това е история, която всеки може да преживее. “
               
on Apr 29, 2019 at 11:21am PDT

За следващ път Ейдън, която с всяка своя обществена изява има за цел да покаже, че ислямът има и друга страна, както и хубост, се пробва да промени и да покаже, че в различността няма нищо неприятно. „ Сблъсквала съм се с доста компликации поради това, че съм мюсюлманка, само че все пак съм се опитвала да видя положителното във всяка обстановка “, споделя Халима, чиито родители са избягали от войната в Сомалия и са се приютили в бежански лагер.

„ Ние нямахме доста, само че имахме себе си и се веселя за времето, в което живяхме в лагера, тъй като ме оформи като персона “, добавя още тя. Когато е на 6 години фамилията й съумява да се реалокира в Щатите. Халима е доказателството, че хубостта има доста измерения, стига да имаме очите да я забележим. Тя не стопира да отстоява правилата си и да демонстрира, че хиджабът няма да й попречи да бъде сполучлив модел, освен това, да бъде сполучлива жена.
               
on Jan 14, 2019 at 8:05am PST

„ Много хора не виждат хубостта на дамите, които носят забрадки, тъй като не са привикнали да се вглеждат. Всички чакат да бъде явна и елементарно налична. Винаги съм се стремяла да работя над себе си и да пазя убежденията и “, споделя тя. Съгласява се на материала в Sports Illustrated, тъй като за нея това е още един метод да покаже, че модел, затрупан напълно, може решително да застане до модел по бикини и дружно да се забавляват, да се радват една на друга и да празнуват успехите си.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР