Независимо дали си спомняте точния момент, в който сте ударили

...
Независимо дали си спомняте точния момент, в който сте ударили
Коментари Харесай

Световно известен лекар разкри голяма тайна: Защо се натъртвате толкова лесно

Независимо дали си спомняте точния миг, в който сте блъснали бедния си пръст в ъгъла на масичката за кафе или просто сте се събудили с необяснимо, ново синьо леке на бедрото, натъртванията постоянно носят малко загадки със себе си, написа beu.bg. Тъй като те не постоянно се появяват директно след въпросния удар, от време на време наподобява, че се появяват от нищото - и сякаш стават повече. И по този начин, каква е повода? Защо някои хора имат повече синини от други?

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Натъртването е просто " пострадване на меките тъкани в кожата, което предизвиква приключване на кръв от кръвоносните съдове в кожата, което кара кожата да придобие чудноват цвят ", споделя доктор Рой Силвърстийн, от Медицински лицей в Уисконсин, хематологията и онкологията. Но някои от нас в действителност са по-податливи на натъртвания от други. Ето няколко фактора, за които доктор Силвърстийн споделя, че може да играят роля в уязвимостта ви към посиняване.

Остаряване

С придвижване на възрастта, тъканта към нашите кръвоносни съдове изтънява и кожата ни също ", споделя доктор Силвърстийн. " Така че ние сме по-податливи пострадване на кръвоносен съд, защото кожата не е толкоз мощна и еластична както младата.

Излагане на слънце

Дори и да си към момента в разцвета на силите, съвсем всичко, което прибързано състарява кожата, ще провокира същата накърнимост. Това включва тютюнопушене и излагането на слънце за прекомерно дълго време. Така че има още една причина да ограничите времето си за събиране на загар.

Приемане на медикаменти

Изненада! Някои медикаменти могат да изтънят кожата ви, което ви прави по-податливи на синини. Най-често срещаните виновници са кортикостероидните - медикаменти, които се употребяват срещу възпалителни болести и астма, споделя доктор Силвърстийн.

Неправилно хранене

Въпреки че неналичието на витамини може да аргументи по-лесно кръвонасядане, е малко евентуално това да се случи. " Дефицитът на витамин С - скорбут - предизвиква това, дефицитът на витамин D също ", споделя доктор Силвърстийн, " само че към този момент не се среща постоянно. Повечето хора поемат задоволително витамини в диетата си. "

Редки заболявания

Има редки болести, които предизвикват синини, само че основната дума тук е " рядка ". Те включват болести, които намаляват броя на кръвните ни тромбоцити. " Тромбоцитите са дребни, кафези в кръвта ни, които оказват помощ на кръвта да се съсирва ", споделя доктор Силвърстейн. - Така че, в случай че кръвта не се съсирва обикновено, даже и доста дребна контузия - просто да удариш леко с крайник нещо и даже няма да забележиш - може да аргументи синини.

Например, при идиопатична тромбоцитопенична пурпура (ИТП), антителата на организма нападат тези тромбоцити, което може да аргументи натъртвания. Лесно наблягане може да се получи и с извънредно придвижване на кръвта при левкемия. Но доктор Силвърстийн споделя, „ Ако някой пристигна и каже, че се натъртва елементарно, добре, това не е толкоз извънредно ". Но в случай че някой влезе и цялата му ръка е покрита с натъртвания или получава синини в области, където е доста извънредно да имаш контузия (както в ниската част на гърба или вътрешността на бедрата), това би било нещо, за което да се притесняваш ".

Така че, по отношение на множеството натъртвания, просто се отпуснете и се насладете на странните, изменящи се цветове - и внимавайте с масата за кафе.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР