Независимият съвет на германското правителство от икономически съветници намали прогнозата

...
Независимият съвет на германското правителство от икономически съветници намали прогнозата
Коментари Харесай

Германски правителствени съветници намалиха двойно прогнозата за растеж

Независимият съвет на немското държавно управление от стопански съветници понижи прогнозата си за напредък през 2020 година за най-голямата стопанска система в Европа до под 1% , само че съобщи, че не вижда признаци на " необятна и дълбока криза ", оповестява АП.

В отчет, възложен на канцлера Ангела Меркел, петчленният комитет предвижда стопански напредък от 0,5% тази година и 0,9% през 2020 година За съпоставяне, прогнозата през март бе за 0,8% тази година и 1,7% през идната година.

Икономистите изясняват, че сега не виждат потребност от стимулираща стратегия . Те допълват, че наложената от държавно управление спирачка за дълг, която лимитира новите заеми , разрешава задоволително пространство за маневриране , само че допуснаха, че политиката на държавното управление за поддържане на изцяло уравновесен бюджет може да бъде проблем, в случай че намаляването се задълбочи .
 Германия изпада в криза
Германия изпада в криза

Ifo понижи прогнозата за икономическия растеж тази година до 0,5 на 100 от 0,6%

Икономиката се сви леко през второто тримесечие на тази година и се счита, че тя се е свила още повече през третото тримесечие, което би довело до техническа криза. Докладът от сряда допуска евентуален спад от 0,1% и че няма симптом за " мощно възобновление " през четвъртото тримесечие.

Официалните данни за представянето на стопанската система за третото тримесечие се чакат на 14 ноември. Докладът отбелязва, че до момента в който немската индустрия е в криза, секторът на услугите е постоянен .

Немските индустриални данни постоянно са разочароващи през последните месеци, макар че данните за поръчки от фабриките за септември, пуснати по-рано в сряда, демонстрират растеж от 1,3% през септември спрямо предходния месец, след два поредни спада.

Докладът на икономистите предизвестява, че Брекзит без договорка към момента може да откъсне 0,3% от немския напредък през идната година, като го понижи до 0,6% .
 Германската стопанска система се сви и забави растежа на всички в еврозоната
Германската стопанска система се сви и забави растежа на всички в еврозоната

А пазарът на облигации в Съединени американски щати предизвестява за рецесия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР