Независимият депутат Елена Гунчева, която преди две седмици напусна проруската

...
Независимият депутат Елена Гунчева, която преди две седмици напусна проруската
Коментари Харесай

Гунчева не изключва да подкрепи кабинета на Асен Василев

Независимият народен представител Елена Гунчева, която преди две седмици напусна проруската партия " Възраждане ", не изключи опцията да поддържа държавно управление с министър председател Асен Василев. Само допреди няколко месеца Гунчева бе подготвена да даде на руснаците точните координати на българския Министерския съвет, с цел да решат проблем с " високоточковите " си оръжие.

" Нека видя какъв състав и конструкция на Министерски съвет ще предложат. Както знаете, аз съм в болнични. Да, свързаха се с мен, само че не съм споделила, че ще поддържа държавното управление. Въпросът е, че сега нещата са такива, че би трябвало да се избира доста деликатно ", разяснява Гунчева пред БНР.

Тя изясни, че рискът е страната да влезе в серпантина от избори, а ГЕРБ да се върне на власт. В същото време Гунчева дефинира досегашното ръководство на Политическа партия като пагубно.

" Не знам до каква степен " Продължаваме промяната " въобще са склонни да трансформират нещо в досегашното ръководство, което най-малко съгласно мен беше пагубно ", изясни тя.

Допълни, че наличието ѝ в пленарната зала в деня на гласуването на кабинета " Василев " ще зависи от положението ѝ, защото сега има компликации с напредването.

Според нея изгонването на 70-те съветски дипломати и чиновници е " срамна постъпка " и " пагубна неточност ", която ще окаже дълготраен резултат върху двустранните ни връзки.

Преди две седмици тя разгласи, че напуща " Възраждане " и Народното събрание, само че бързо размишления и разгласи, че остава в Народното събрание като самостоятелен народен представител. Ако тя поддържа кабинета, Асен Василев ще има 116 гласа, като са му нужни минимум още пет, с цел да бъде определено постоянно държавно управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР