Независима Каталуния би била принудена да напусне Европейския съюз и

...
Независима Каталуния би била принудена да напусне Европейския съюз и
Коментари Харесай

Независима Каталуния не може да бъде част от ЕС

Независима Каталуния би била принудена да напусне Европейския съюз и еврозоната, което директно ще засегне районната стопанска система. Това съобщи през днешния ден испанският стопански министър Луис де Гиндос, представен от Ройтерс.

" Каталуния ще бъде отвън всички контракти, 70 % от брутния й вътрешен артикул ще бъдат обхванати от мита и физически граници. Тя ще бъде отвън еврозоната и банките няма да бъдат включени в активността на Европейската централна банка.  Ще би трябвало да сътвори лична валута, която ще бъде мощно обезценена ", съобщи Де Гиндос пред Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

Евентуално обезценяване на каталунската валута ще докара до спад на икономическия напредък на района, оценен на 25-30 %, ще форсира инфлацията и ще удвои безработицата, предизвести министърът.

По думите му данните за испанската безработица през третото тримесечие, които се чака да бъдат оповестени на следващия ден, ще бъдат удобни.

По рано през днешния ден министър председателят Мариано Рахой съобщи, че един от целите на испанското държавно управление е възобновяване на " нормалността и законността " в богатата североизточна област Каталуния.

„ Испанското държавно управление желае да избегне по-нататъшни стопански вреди за Каталуния, дължащи се на опитите за фракционизъм, като наложи директно ръководство на региона “, сподели Рахой, представен от Ройтерс.

„ Над хиляда компании изтеглиха централите си от Каталуния, с цел да избегнат неустойчивостта, сочи фирменият указател. Заради несигурността Мадрид намали прогнозата за напредък на стопанската система “, прибавя Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР