Незапомнени наводнения в Гърция и Турция! Циклонът Медуза атакува южните

...
Незапомнени наводнения в Гърция и Турция! Циклонът Медуза атакува южните
Коментари Харесай

Гърция и Турция под вода, вече има и жертви СНИМКИ/ВИДЕО)

Незапомнени наводнения в Гърция и Турция! Циклонът " Медуза " нападна южните ни съседки, поройни дъждове охванаха Северна Гърция, а улиците в Истанбул безусловно се трансфораха в реки. В Гърция към този момент оповестяват и за жертви. Циклонът трансформира посоката си и скоро ще връхлети Черноморието ни, предизвестяват синоптици.

Един човек е умрял от гръмотевица при поройните дъждове, които обгърнаха северните елементи на Гърция, оповестиха осведомителните организации. По информация на българското Министерство на външните работи в бурите няма потърпевши българи.

Бедствие и тиня след пороя на Халкидики

В региона на Солун и втория ръкав на полуостров Халкидики - Ситония, реки са излезли от коритата си, има наводнени пътища, парцели и домове. В курорта Порто Карас - западната част на ръкава, управляващите са евакуирали туристите в намиращия се там къмпинг поради придошлите води. Според Нова телевизия са евакуирани и къмпингът "Каламици” и пристанището Порто Куфо.



Плажовете на Ситония безусловно бяха залети от пороите. Над 180 литра на кв. метър се изляха там за повече от 18 часа. Според локалните хора такова злополучие не е имало от 50-60 години. Коли са под вода.

Община Ситония е поискала да се разгласи бедствено състояние, а туристите всеобщо напущат курортите. Сред тях са и многото почиващи българи. Падналите поройни дъждове са разрушили пътища и инфраструктура, а тук-там са предизвикали и свлачища.

Румънски планинар е липсващ в планината Олимп, където температурата е паднала до нула градуса. Нанесени са големи вреди на аграрни масиви в региона на Ахаия, полуостров Пелопонес, Южна Гърция, и в Етолоакарнания - в западната част на страната.

Лошото време е основало проблеми и на остров Лимнос, където доста къщи са били наводнени. Фериботи в региона на Рио-Антирио пък са били завлечени от вълните.

Днес преваляванията на Халкидики стопират. Циклонът "Медуза” обаче се измества на изток и сега се намира сред Гърция и България. Той ще стане и причина на българското Черноморие да превали. Валежите обаче ще спрат до обяд.

Истанбул се трансформира във Венеция

Проливни дъждове засегнаха и най-големия турски град Истанбул. В резултат на преваляванията са наводнени няколко метростанции, подземни паркинги и тунели, съобщи "Си Ен Ен Тюрк”.

SAS pic.twitter.com/HEuTHcbEW7
— Fırat Ve Dicle
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР