Незаконно ваксиниране срещу COVID-19 се провежда в община Сандански, за

...
Незаконно ваксиниране срещу COVID-19 се провежда в община Сандански, за
Коментари Харесай

Републиканци за България сигнализират за незаконно ваксиниране срещу COVID-19

Незаконно имунизиране против COVID-19 се организира в община Сандански, за което бе сигнализирано на Републиканци за България.
Общински съветници от община Сандански към този момент са измежду първите имунизирани, което е в директно нарушаване с предписанията и условията на Националния действен щаб.

Сред имунизираните е ръководителят на общинския съвет Николай Шаламандов от Вътрешна македонска революционна организация, а по непотвърдена информация към този миг, кметът на Сандански Атанас Стоянов е измежду имунизираните.

Тече организация по сформиране на описи с представители на партиите, които да бъдат имунизирани, измежду които към този момент има такива от Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъсъци е за Фаза III oт вакцинацията или е част от следващо нарушаване – не е ясно.

Предвидено е да се включат и разнообразни локални организации, които не са на първа линия в битката с ковид, както и представители от всички политически партии и локални организации.

Политическа партия „ Републиканци за България “ пита:

1. Дали това имунизиране е в съгласие с Националния действен щаб?;
2. Докога ще се злоупотребява със служебно състояние от избрани кръгове от хора, даже в обстановка на пандемия, които имат право на имунизация във Фаза III (служители, участващи в поддържане на действието на съществени за
публичния живот дейности), с цел да се имунизират и да не изчакат надлежния ред, откакто премине имунизацията от Фаза I, която включва: медицински личен състав на лечебни заведения за извънболнична и болнична
помощ, медицински експерти по здравни грижи, лекари по дентална медицина,
фармацевти, асистент фармацевти и различен спомагателен персонал) и Фаза II (потребители и личен състав на обществени институции, педагогичен експерти и личен състав на ферми за развъждане на норки)?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР