Незаконната търговия с наркотици се е засилила по време на

...
Незаконната търговия с наркотици се е засилила по време на
Коментари Харесай

Европол: Незаконната търговия с наркотици се е засилила по време на пандемията

Незаконната търговия с опиати се е засилила по време на пандемията от ковид, заяви през днешния ден експерт от Европол, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Трафикът на кокаин от Южна Америка за Европа е достигнал " рекордни количества ", уточни Саша Струп - стратегически анализатор на търговията с опиати в полицейската организация на Европейски Съюз Европол.

Коронавирусът не въобще не се е отразил на контрабандата по море, сподели Струп и дефинира търговията с опиати като " разрастващ се пазар ".

Макар да е мъчно да се реши какъв брой тъкмо дрога е била превозена, следователите означават нарастване на количеството иззети опиати.

През първото полугодие на 2020 година в пристанище Ротердам са били конфискувани над 25 000 кг кокаин - повече от два пъти откритото през същия интервал на предходната година.

През 2019 година хванатите 34 000 кг кокаин бяха регистрирани като рекордни.

Миналия месец нидерландската полиция откри най-голямата лаборатория за произвеждане на кокаин в страната. В Ниевен, покрай границата с Германия са били обработвани по към 200 кг кокаин на ден.

По информация на Европол, най-вече кокаин влиза в Европа през Нидерландия, Белгия и Испания.

Европол акцентира, че в последно време престъпните банди са се пренасочили към контрабанда на дрога основно по морски направления, защото по време на пандемията въздушният превоз съвсем изцяло спря.

Наркотиците се укриват сред други артикули като да вземем за пример здравно съоръжение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР