Незабавно да бъдат спрени проверките за невръчени наказателни постановления и

...
Незабавно да бъдат спрени проверките за невръчени наказателни постановления и
Коментари Харесай

Окончателно: Съдът забрани да ни проверяват за неплатени пътни глоби на гръцката граница

Незабавно да бъдат спрени инспекциите за невръчени наказателни постановления и електронни фишове и за неплатени в период наложените с тях санкции на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата - Промахон и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден - Ексохи. Това постанови Върховният административен съд (ВАС), оповестява в. " ".
Определение 13906 е на тричленен състав с ръководител Соня Янкулова и членове Весела Андонова и Полина Богданова и е от 10 ноември. То е дефинитивно и не предстои на обжалване.
 ЦГМ употребява нелицензиран програмен продукт при събиране на санкции? Не, паметта е претъпкана ЦГМ употребява нелицензиран програмен продукт при събиране на санкции? Не, паметта е претъпкана
Събира ли Центърът за градска подвижност (ЦГМ) санкции с нелицензиран програмен продукт? Този въпрос излезе на дневен ред след сигнал във Фейсбук с...
Магистратите подреждат инспекциите да бъдат пренасочвани към " втора линия на надзор " за следващи дейности от способени органи по Закона за придвижването по пътищата.
Промените в закона, с които се одобриха сериозните ограничавания за жителите с неплатени санкции да напущат страната, бяха признати дефинитивно през лятото на 2020 година С тях даже бе дадена опция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да лишават книжката и транспортното средство на жители въз основа на тези неплатени санкции, в случай че те откажат да ги заплатят на място.
Заради това казусът стигна до Върховен административен съд, по частна тъжба на юрист Иглика Брусева против предписание на Административен съд (АС) - Благоевград, с което е отхвърлено настояването ѝ за преустановяване на неоснователни дейности по осъществяването на систематични инспекции за невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове по Закона за придвижването по пътищата и неплатени в периода за непринудено заплащане санкции, наложи с тях, при прекосяване на двата пропускателни пункта.
Върховен административен съд напомня, че според конституцията всеки има право да напуща рамките на страната. Това право може да бъде лимитирано единствено със закон, за отбрана на националната сигурност, националното здраве и правата и свободите на други жители. Съдът се базира и на решение №2 от 2011 година на Конституционния съд.
 За над 7 месеца санкциите за неспазване на анти-COVID ограниченията от заведенията са смешно малко За над 7 месеца санкциите за неспазване на анти-COVID ограниченията от заведенията са смешно малко
Общият размер на събрани от БАБХ санкции от датата на влизане в изключително състояние (13.03.2020 г.) до днешна дата (т.е. 27.10.2020 г.),...
Също по този начин, според Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи всеки е свободен да напусне рамките на всяка страна, в това число и на своята, като упражняването на това право не предстои на никакви ограничавания, с изключение на на тези, планувани и нужни в едно демократично общество в полза на националната или публичната сигурност, за поддържане на публичния ред, за попречване на закононарушения, за отбрана на здравето и морала или на правата и свободите на другите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР