Нейната роля по отношение на Плана за възстановяване е по-скоро

...
Нейната роля по отношение на Плана за възстановяване е по-скоро
Коментари Харесай

Юлияна Николова: Трябва да сме бдителни за харченето на пари от Плана за възстановяване

" Нейната роля във връзка с Плана за възобновяване е по-скоро протоколна и нищо общо няма с регламента, който споделя по какъв начин се извършва механизма, тъй като Комисията е взела решение да даде позитивна оценка на Българския проект и това позитивно решение е изпратено към Съвета и в този момент чакаме страните членки да го одобрят ", сподели за БНР Юлияна Николова от портал Европа и Фондация Център за модернизиране на политики по отношение на визитата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в България.
Според нея политическото говорене направи атмосферата към този План за възобновяване и резистентност цялостно с клишета :  " Клишетата не дават никаква информация - единствено някакъв звуков звук и не можеш да схванеш какво е тъкмо. Може би, в случай че обществото стане по-внимателно за това по какъв начин се харчат тези пари, няма да отидат на вятъра в нечий джобове без да има резултат ".
 Според нея е извънредно обидно, когато страната дава пари за посрещане на потребностите на бежанците да се каже, че Европа ще ни ги възвърне :
" Трябва да ги даваме от сърце, тъй като желаеме да помогнем на тези изгонените от домовете хора ".

Цялото изявление с Юлияна Николова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР