New York Times, позовавайки се на високопоставени американски служители, съобщава,

...
New York Times, позовавайки се на високопоставени американски служители, съобщава,
Коментари Харесай

Кой стои зад смъртта на руските офицери при спецоперацията в Украйна? New York Times разкрива тайни на разузнаването

New York Times, базирайки се на високопоставени американски чиновници, оповестява, че американското разузнаване сякаш оказва помощ на Украйна да убива съветските генерали, участващи в специфичната интервенция.

Американското разузнаване оказва помощ на Украйна да убива съветски генерали,

- под това гръмко заглавие беше оповестена публикация в Ню Йорк Таймс.

Изданието дава информация с позоваване на някои високопоставени американски чиновници, които настояват, че Съединените щати са предоставяли разследващи данни за придвижването на частите на съветските въоръжени сили, което сякаш е разрешило на украинците да „ вземат на прицел и убият доста съветски генерали “, починали по време на спецоперацията.

Изданието се базира на данни на украински чиновници, които пресметнаха, че сякаш са умъртвили към 12 генерали на фронтовата линия. Откъде обаче идват тези числа е огромен въпрос. Съмнително е също по този начин и заради обстоятелството, че украинските управляващи нееднократно са били хващани да лъжат и да популяризират фейкова информация. Изненадващ е и огромния брой на военните анализатори, написа NYT.

По думите на изданието, „ помощта за установяване на задачите е част от тайните старания на администрацията (на президента на Съединени американски щати Джо) Байдън да даде на Украйна разследващи данни за обстановката на бойното поле в режим на действително време “.

Позовавайки се на думите на неназовани публични лица, изданието споделя, че данните, предоставени от американското разузнаване на Киев, включват информация за придвижванията на съветската войска, „ секретният военен проект на Москва “.

В същото време, както се отбелязва в публикацията, тъкмо какъв брой съветски офицери са били убити благодарение на данни на американското разузнаване, формалните лица не споделят, което допуска, че това доста евентуално може да се окаже следващата подправена вест. Говорителят на Пентагона Джон Кирби, апропо, също отхвърли да приказва за детайлите на информацията от разузнаването, предоставена на украинската страна.

Освен това публични лица обявиха, че Съединените щати си не разрешават да дават разследваща информация за „ най-висшите съветски водачи “, само че в това време признаха, че „ разузнаването на Съединени американски щати е изизиграло сериозна роля в гибелта на други генерали “.

Любопитното е, че след публикуването на тази публикация прессекретарят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън съобщи, че разследваща информация от бойното поле не е била предоставена на украинците „ с желание да убиват съветски генерали “.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР