Неврологично отделение във Видинската болница спира да работи заради липса

...
Неврологично отделение във Видинската болница спира да работи заради липса
Коментари Харесай

Закриват неврологията във Видин

Неврологично поделение във Видинската болница стопира да работи поради липса на лекари.
От понеделник, шести януари, болничното заведение „ краткотрайно “ стопира активността си, осведоми уеб сайтът Danube bridges. В момента пациентите се пренасочват към други отделени, само че по-голямата част от тях имат съпътстващи болести. Една от аргументите за затваряне на Отделението е неналичието на лекари.

Прекратяват се трудовите контракти на шест санитарки, които отиват на трудовата барсо. Без работа остават още един доктор и пет медицински сестри в пенсионна възраст, на две сестри, които работят на контракти в медицински центрове. Останалите пет медицински сестри се пренасочват към други отделения, където има дефицит на подобен медицински личен състав. Втората настояща лекарка в неврологично поделение, която е с две специалности е била командирована там и в този момент се връща в Психиатрията, където също има дефицит на лекари.

Агонията на отделението стартира още през юли-август 2019 година, когаро след спор с шефа, лекарите от отделението подадоха молби за овакантяване, заради ниското възнаграждение и отвращение на болничното управление да усили заплатите им, както и заради тежкия график, който физически мъчно покриват. Служителите в отделението дават дежурствата и в „ Спешна помощ “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР