Невръстна жертваДетето е в медикаментозна кома след тежка мозъчна операцияСлучаят

...
Невръстна жертваДетето е в медикаментозна кома след тежка мозъчна операцияСлучаят
Коментари Харесай

Бебе на два месеца с инсулт заради Омикрон

Невръстна жертва
Детето е в медикаментозна кома след тежка мозъчна интервенция

Случаят е в Санкт Петербург и демонстрира, че Омикрон не е толкоз безвреден, колкото се смяташе. Той прониква елементарно в организма и поразява и деца, в това число напълно невръстни кърмачета. При това не постоянно минава с безобидна хрема и лека температура.

Майката на детето споделя в обществените мрежи и пред съветски медии, че изначало се опитвали да лекуват сами у дома температурата на двумесечното бебе, само че тя ставала все по-висока и на третия ден стигнала 39 градуса. Тогава извикали Бърза помощ и ги приели в болница. Започнали да лекуват момченцето като за елементарна настинка, до момента в който пробата му посочил, че има COVID-19. Майката също се оказала позитивна за Омикрон.

Въпреки че лекарите трансформирали схемата на лекуване, положението на бебето се влошавало от ден на ден. На третия ден в болничното заведение почнали спазми, а поради мощна болежка то не можело въобще да спи и пищяло през деня и нощем. Майката няколко пъти обръщала внимание на сестрите, че би трябвало да се направи консултация с невролог, само че те отговаряли: “Утре”. Както се оказало по-късно, конвулсиите са били един от признаците на настъпилия инсулт, сигнал, че органите стартират да отхвърлят един по един.

Когато детето запищяло неистово, най-накрая му обърнали внимание - създали по-обстойни проучвания и разкрили, че има кръвоизлив в мозъка в резултат на получен инсулт. Наложила се 10-часова интервенция за премахване на част от мозъка. Лекарите съумели да спасят живота на детето, само че към този момент три седмици то е в медикаментозна кома. Дали ще се разсъни от нея и какви провали ще има, никой не знае.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР