Невинаги вината за това, че косата ни изглежда начупена и

...
Невинаги вината за това, че косата ни изглежда начупена и
Коментари Харесай

Прическите, които вредят на косата ни


Невинаги виновността за това, че косата ни наподобява начупена и неподдържана, се крие в прекомерното боядисване или в незадоволителните грижи. Някои прически също могат да увредят структурата на косата ни и даже да причинят косопад. В взаимозависимост от това по какъв начин връзваме косата, какъв брой постоянно я стягаме и даже по какъв начин смъкваме ластиците и шнолите, доста зависи и положението на нашата коса. Често дърпаме ластика, до момента в който е стегнат, и по този метод накъсваме косъмчетата, без даже да си даваме сметка. После се чудим къде бъркаме. Ето кои са прическите, които са изключително нездравословни за косата.
Изправена коса
Въпреки че обичаме гладкия тип, несъмнено не е потребно за косата ни да използваме преса за изправяне всеки ден. Топлината унищожава структурата на косата ни, като я кара да се изсушава от ден на ден и повече и да наподобява като плява. Накъсването на краищата също се усилва от топлината. Ако не можете да се справите без пресата за изправяне, не забравяйте да третирате косата си с хидратираща грижа и да нанесете термозащитен артикул преди изправяне.


Конската опашка
Въпреки че това е ежедневната прическа par excellence, тя надалеч не е потребна за косата ни. Разбира се, в неприятен ден за косата конската опашка е избавителна, само че другояче би трябвало да се стараете да избягвате тази прическа. Ластикът кара косата ни да се къса доста по-бързо, изключително в случай че има някакъв метал по него. Това доста поврежда косата. Затова е по-добре да употребявате ластици за коса вид “спирала ”, в случай че не можете да се справите без обичаната си прическа.


Кок
Не единствено че конската опашка е призрачен сън за косата ни, само че и класическият кок не е тъкмо висшият вид. Особено когато е изработен в непоколебим жанр. Непрекъснатото дърпане на корена на косата може да докара до косопад в дълготраен проект. По-добре е да оформяте кок с разхлабен тип. Той също не е съвършен за косата ни, само че въпреки всичко е по-добър от строгия кок. Неслучайно балерините, на които непрекъснато им се постанова да връзват косата си на кок, имат тънка и рядка коса.


Твърде стегнати плитки
Увреждат ли плитките косата? Е, това зависи от обстановката. Някои хора обичат да сплитат косата си компактно обратно и не можем да отречем какъв брой красиво наподобява. Ако плитките са прекомерно стегнати обаче, са в действителност тежки за косата и скалпа. Ако сте носили стегнати плитки, може би сте забелязали известно раздробяване, изключително в случай че имате тънка коса. Опитайте с по-свободна плитка по-ниско на главата си. Така косата ви ще остане добре прибрана обратно, без да натоварва толкоз доста скалпа.


Удължения
Без значение дали са ръчно завързани, пришити или залепени, погрешно поставените удължители основават напрежение в прекалено много точки на главата. В най-лошия случай може да се стигне даже до тракционна плешивост - голям брой дребни точки на оплешивяване по скалпа. Ако става въпрос за екстеншъни, които планирате да носите повече от няколко часа, уверете се, че сте се обърнали към експерт за слагане. Освен това се погрижете за косата си с малко повече внимание. Намаляването до най-малко на честотата на работа с екстеншъните може да бъде потребно - да вземем за пример да ограничите миенето единствено до един или два пъти седмично и да разчитате на изсъхнал шампоан сред тях.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР