Неверни изводи, алтернативни факти, създаване на алтернативна реалност за реализиране

...
Неверни изводи, алтернативни факти, създаване на алтернативна реалност за реализиране
Коментари Харесай

Малина Едрева отговори на Борис Бонев за уличното осветление и тоалетните в София

Неверни заключения, различни обстоятелства, основаване на различна действителност за осъществяване на политически упоритости – това вижда ръководителят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева в някои скорошни изказвания на самостоятелния общински консултант Борис Бонев. Затова Едрева му дава отговор с обява във Фейсбук.

На първо място става въпрос за изказванието на Бонев и „ Спаси София ”, че Столична община желае да оскъпи ет пъти услугата осветяване на обществените площи в града посредством нарочна социална поръчка. 88 милиона лв. за 2 години - толкоз ще ни коства поддръжката на осветлението в София, сподели Бонев, уточнявайки, че това е планирана цена.
„ Столичната община разгласи социална поръчка за поддръжка, възобновяване и създаване на ново улично осветяване в града със период две години на стойност 36.8 млн лв.. Като условия сме заложили обезпечаване на най-малко 90% осветяемост през първата година и най-малко 97% през втората. В договорът ще бъдат заложени и съществени наказания при несъблюдение на тези параметри ”, отвръща Едрева. Тя прибавя и, че единствено в случай че работата е добре свършена, ще има удължение на контракта за още 2 години и ползва!
От линка, който е дала госпожа Едрева, ясно се вижда, че поръчката е на стойност 73 600 000,00 лева без Данък добавена стойност, а в случай че се прибави Данък добавена стойност, става малко над 88 млн. лв.. Точно тази сума уточни Борис Бонев преди 2 седмици. Но 73,6 млн. делено на 2 прави тъкмо 36,8 млн., т.е. логиката сочи, че 36,8 млн. лв. е цената за 1 година.

Другото изказване визира така наречен „ тоалетни от злато ”. „ Обществените тоалетни при НДК, дружно с цялостното създаване на инфраструктурата за тяхната експлоатация- канализация, тръбопровод и електрическа мрежа костват по 104 хиляди лв.. Тоалетните са две- при бул. „ Партиарх Евтимий “ и зад НДК при бул. „ България “. „ Алтернативните обстоятелства “ на Борис стигнаха даже до там да отхвърля съществуването на втората ”, разяснява Едрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР