Неверието в пандемията на коронавируса и пренебрегването на предпазните мерки

...
Неверието в пандемията на коронавируса и пренебрегването на предпазните мерки
Коментари Харесай

Руският патриарх смята, че който не вярва в пандемията, не вярва в Бог

Неверието в пандемията на ковид и пренебрегването на защитните ограничения против неговото разпространяване са също толкоз смъртоносни, колкото и неверието в Бога. Това съобщи патриархът на Москва и цяла Русия Кирил в проповед след литургията в храма „ Христос Спасител " в Москва, предава TACC.

„ Знам, че има хора, които не имат вяра в нищо - те не имат вяра в болест или заплаха, подценяват медицинските наставления. Но ние, вярващите, знаем, че освен тези хора са глупави - по този начин могат да бъдат наречени – те съществуват по света, само че има доста хора, които не имат вяра в Бог. Много е рисково, когато хората не имат вяра в Бог, това е смъртоносно. Точно както е рисково в днешно време да се предпазваме от тази зараза ", показва още патриарх Кирил, съобщи организация " Фокус ".

Обикновената немарливост, акцентира патриархът, по време на пандемия може да аргументи огнище на заболяването. „ И по тази причина приканвам всички Вас, скъпи мои, да се държите в сходство с условията, които актуалната медицина насочва към всеки от нас, към цялата човешка раса. Всички тези условия и наставления не би трябвало да се подценяват ", добави патриархът. Предстоятелят на Руската православна черква също прикани вярващите по време на пандемията да не не помнят за вземането на защитни ограничения при посещаване на храмове, както и да отделят повече време на фамилиите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР