Неваксинираните срещу коронавирус здравни работници няма да могат да упражняват

...
Неваксинираните срещу коронавирус здравни работници няма да могат да упражняват
Коментари Харесай

Ще отнемат правата на неваксинирани здравни работници в Белгия от догодина

Неваксинираните против ковид здравни служащи няма да могат да упражняват специалността си в Белгия от април следващата година. Това оповестяват локални медии, като прецизират, че законопроектът е бил показан в Народното събрание от министъра на опазването на здравето Франк Ванденбрук.

Очаква се измененията да бъдат признати най-късно при започване на идната година и да засягат лекарите, медицинските сестри, санитарите, спасителите, чиновниците в незабавната помощ и аптекарите.

Министърът е прецизирал, че множеството от белгийските здравни служащи към този момент са имунизирани. Отбелязва се, че решението дали да се вкара наложителна ваксина за други категории чиновници ще се взима на общинско ниво.

Предвижда се през днешния ден белгийските здравни управляващи да вземат решение за слагане на спомагателна доза ваксина на хората, които са били ваксинирани с препаратите на " Янсен " и " АстраЗенека ".

Статистиката сочи, че от към 9 млн. имунизирани пълнолетни поданици на Белгия, едвам 400 000 са получили имунизацията на " Янсен " и 1,5 млн. - на " АстраЗенека ". Белгийските управляващи прекратиха потреблението на тези две ваксини след известия за формиране на тромбози, водещи до гибел.

Предвижда се спомагателните дози да бъдат от имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна ". Преди дни Белгия реши да обезпечи и имунизацията на " Новавакс " за хората, показали алергии към тези два препарата.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР