Неутрализирана е престъпна група за трафик на големи количества хероин

...
Неутрализирана е престъпна група за трафик на големи количества хероин
Коментари Харесай

Задържаха български наркотрафиканти, получили 42 кг хероин от албанската мафия в Гърция

Неутрализирана е незаконна група за трафик на огромни количества хероин от Турция през България за Холанция, оповестиха от Специализираната прокуратура.

На 20 септември, при неотложни дейности по следствие на прокуратурата и ТСБОП-Сливен, е арестуван водачът на бандата - български жител. Причина за непланираните дейности, включително претърсвания, изземвания и разпити на очевидци, е че ден преди този момент в граничния град Комотини са арестувани от гръцката полиция тримата участници в групата (всичките поданици на Сливен). Те са арестувани пред магазин на известна комерсиална верига с 42 кг хероин, директно откакто ги получили от албански трафиканти. Дрогата е трябвало да дойде в България, след което да бъде доставена с коли в Холандия, прецизираха от държавното обвиняване.

Действията на тримата трафиканти в Гърция били следени от българските управляващи и били предстоящи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Гръцките служители на реда, които от своя страна следили албанците, задържали и тях, и българите.

Четиричленната незаконна група за трафик на наркотики е била следена от чиновници на ГДБОП от май 2019 година, когато е формирано и досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура против тях.

Разследването е открило досега, че групата се е занимавала с трафик на огромни количества хероин от Турция през България за Холандия, като за преместването на опиата през границите е употребила разнообразни марки коли, най-вече ванове и миниванове, оборудвани с тайници. От Турция в България опиатите били прекарвани най-често през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ".

Задържаният в България началник на групата е притеглен към наказателна отговорност и на 23 септември, по искане на прокуратурата, е арестуван под стража с определение на Специализирания углавен съд.

Подготвя се издаването на Европейска заповед за следствие на територията на Гърция, по отношение на българското досъдебно произвеждане против участниците в незаконната група.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР