Неуспешен е първият опит за старт по делото срещу бившия

...
Неуспешен е първият опит за старт по делото срещу бившия
Коментари Харесай

Неуспешен старт на делото срещу Петър Москов

Неуспешен е първият опит за старт по делото против някогашния здравен министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски по отношение на имунизациите " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф ". Подсъдими са и трима от " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД.

Причина за отлагането на началото на процеса е писмо на Министерството на финансите, изпратено до съда, в което се показва, че то няма искания против подсъдимите. Освен това отбраната на различен от подсъдимите - Любомир Димитров, Васил Василев, възрази против метода, по който е командирован съответен прокурор по делото. По думите на Василев това била порочна процедура. Освен това те получили документите по делото директно преди великденските празници.

Съдът се съгласи с довода за дребното време за подготовка на отбраната, само че отхвърли възраженията във връзка с прокурора.

Междувременно се оказа, че един от правосъдните заседатели - Албена Кръстева, е взела участие като специалист в умозаключение по каузи, по които страни са били " БулБио " и митниците. Това даде мотив на част от отбраната да изрази мнение, че не може едни и същи хора да са и движимости лица и правосъдни заседатели. Затова и тя ще бъде заменена. В последна сметка Кръстева си направи самоотвод.

Москов дава отговор пред съда за това, че на 9 юли 2015 година приел като подаяние от турското здравно ведомство 100 000 дози ваксина за деца " Пентаксим " и 100 000 дози ваксина за Хепатит Б - " Еувакс Б ". Те обаче не били позволени за приложимост у нас. Така, съгласно прокуратурата, Москов ощетил бюджета с 325 233,87 лева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР