Нестабилното положение в Украйна и доставката на много по-малки количества

...
Нестабилното положение в Украйна и доставката на много по-малки количества
Коментари Харесай

Австрия приема пакет за финансово подпомагане на домакинствата

Нестабилното състояние в Украйна и доставката на доста по-малки количества газ от Русия са повода за изключителните ограничения на австрийското държавно управление, заяви Българска телеграфна агенция.

Поради внезапно увеличените цени на силата държавното управление реши да се провиснал 600 милиона евро за финансово подкрепяне на семействата. Решението беше огласена на конференция с присъединяване на австрийския канцлер Карл Нехамер, вицеканцлера Вернер Коглер и на отрасловите министри на стопанската система, финансите и екологията.

Както заяви федералният канцлер Карл Нехамер, всички семейства ще получат еднократна помощ от 150 евро. Изключение ще бъде направено за семействата с изключително високи месечни приходи, като не беше конкретизирано каква ще е горната граница при установяване на помощта. За семействата с ниски приходи, за безработни и хора, получаващи обществени помощи, сумата ще бъде удвоена.

Заедно с към този момент признатата помощ за стимулиране на потреблението на електричество от възобновими източници, възлизаща приблизително на 100 евро на домакинство, хората ще бъдат подкрепени с още над 900 милиона евро. "Така помощта ще възлезе на общо 1,7 милиарда евро ", съобщи Нехамер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР