Неслучайно готвенето в микровълнова фурна е толкова популярно - то

...
Неслучайно готвенето в микровълнова фурна е толкова популярно - то
Коментари Харесай

Храните, които никога не трябва да слагате в микровълновата фурна

Неслучайно готвенето в микровълнова фурна е толкоз известно - то е бързо, елементарно и в доста случаи подсигурява надеждни резултати. Въпреки че може да разчитате на микровълновата фурна, с цел да приготвите пуканки или да затоплите кафето си, има храни, които в никакъв случай не би трябвало да слагате в нея. Причините за това са от изчерпването на питателните субстанции до приемането на съединения, които са токсични. Ето кои храни не би трябвало в никакъв случай да слагате в микровълновата фурна.
1. Сурово месо
Независимо дали се пробвате да сготвите пилешки гърди или да извършите съвършения бургер, микровълновата фурна не е подходящ вид за сурови месни артикули. Готвенето в нея не е отмерено, тъй че част от месото може да стане извънредно суха, а друга да не доближи кулинарна подготвеност. Всъщност даже опитът за топене на сурово месо в микровълновата фурна може да докара до съществени последици за здравето заради внезапните температурни съмнения. Най-безопасният способ за топене на месото е накисването му в студена вода.
2 Броколи
Проучване потвърждава, че в случай че приготвите броколи в микровълновата фурна, това ще докара понижаване на хлорофила в тях с цели 16%. Съдържанието на този детайл остава съвсем непроменено при готвенето на пара.
3. Хляб
Въпреки че стоплянето на хляба в микровълновата фурна не се свързва с неподходящи последствия за здравето, сигурно няма да останете очаровани от крайния резултат във връзка с усета. Когато хлябът се сложи в микровълнова фурна молекулите на нишестето се свързват с молекулите на водата и в следствие от това тестеният артикул става леко мокър.
4. Цели картофи
 Микровълновата печка – изгоди и вреди Микровълновата печка – изгоди и вреди
Забързаното всекидневие, непрекъснатата претовареност и ангажираност на дамите с действия, разнообразни от готвене и грижа за дома, слага пред тя...
Помислете два пъти, преди да се опитате да приготвите печен картоф в микровълновата печка. В случая нагряването няма да стигне до сърцевината му и той ще остане недопечен в средата. Същевременно се основават идеално условия за развиването на патогенни бактерии.
5. Яйца
Ако се пробвате да сготвите или да затоплите твърдо сварено яйце в микровълновата фурна, това може да се окаже много рисково. Нагряването на варени яйца (с черупка или без) покачва налягането в тях и има риск от " експлодиране " на яйцето. Проучване, оповестено в Journal of Hospital Infection, демонстрира че рисковите бактерии на салмонела оцеляват след подготвяне на поширани яйца в микровълнова фурна. 
6. Колбаси
Поставянето на салами в микровълновата фурна води до доста утежняване на техните качества и състав. Според изследване от 2015 година, оповестено в Lipids in Health and Disease, микровълновото печене на разнообразни модифицирани месни артикули - в това число салами, бекон и пресована шунка, усилва окислителната дарба на холестерола (COPs). Авторите на проучването означават, че случая не става въпрос единствено за образуването на канцерогени, само че и за доста по-висок риск от натрупването на артериална плака.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР