Нещото, от което съм най-доволен, е че хората видяха, че

...
Нещото, от което съм най-доволен, е че хората видяха, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хората видяха, че може да има различно управление


Нещото, от което съм най-доволен, е че хората видяха, че може да има разлика в ръководството. Искам да сме качили малко стандарта на условията към държавната администрация. Не всички са маскари, има хора, които могат да пазят публичния интерес. Надявам се хората да са го почувствали за тези 9 седмици. Това разяснява пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Кирил Петков.

Той бе безапелационен, е актуализацията на бюджета, готова от служебното държавно управление, би трябвало да бъде призната от Народното събрание. Защото, по думите му, единствено по този начин ще има пари за актуализацията на пенсиите, за битка с новата вълна на ковид през есента.

Надявам се бюджетът да бъде признат, тъй като е доста значим. Дефицитът е понижен от прогнозния. Това е дясна политика. Има актуализация на пенсиите, като 42% от пенсионерите няма да са под линията на беднотия, подсети концепциите на държавното управление Петков. Заделени са и 400 милиона лв. за бизнеса от септември до декември, в случай че има нова вълна на ковид и би трябвало да се затварят бизнеси. Има и пари за лекарите, сподели още министърът.

Той изясни, че служебният кабинет е съумял да „ откри “ пари за част от ограниченията в бюджета, като е запушил „ дупки “, през които са изтичали държавни пари. Петков даде образец със спрения градеж на държавен комплекс от 90 000 квадратни метра в новия Тех парк в столицата. Както и с прецезираните контракти на АПИи прекъсването на предварителните заплащания.

Кирил Петков счита, че би трябвало да се смени цялата структура на стопанската система в България като се влага в новаторски компании.

Той твърдиоще, че в никакъв случай не е получавал съществено предложение от Има Такъв Народ за присъединяване в постоянен кабинет. Не може да имаш икономическа тактика без финансова. Нещата, които би трябвало да се случат са свързани с бюджета на страната. Никога не сме получавали съществено предложение за присъединяване в един предстоящ кабинет, сподели Петков. Според него смяната е допустима единствено, в случай че в един постоянен кабинет се вкарат самостоятелни хора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР