Нещо много лошо се случва в Тихия океан! Все по-трудно

...
Нещо много лошо се случва в Тихия океан! Все по-трудно
Коментари Харесай

За един месец, на брега са открити четири трупа на китове, починали от глад

Нещо доста неприятно се случва в Тихия океан! Все по-трудно става за сивите китове да си намерят храна и безусловно умират от апетит.През последния месец, на плажовете на Сан Франциско са открити седем натрупа на сиви китове, от които, четири са на мощно изтощени животни и с изцяло празни стомаси. Останалите три, съдейки по раните, са убити, попадащи под корабните витла.

 1 1 - За един месец, на брега са открити четири натрупа на китове, умряли от апетит
Сивите китове минават крайбрежието на Калифорния, по път на годишната миграция към Аляска. Според специалисти, изтощението на китовете допуска, че нормалната им храна е изчезнала.Причината за това е най-вероятно увеличеното размразяване на арктическия лед и повишението на световната температура на океана. Това е прекомерно плашещо световно стопляне.Според учените, китовете, които са умряли от корабните витла, също са страдали от изменението на климата. Започнали да търсят храна по-близо до брега и по тази причина са попаднали под корабите.

 2 1 - За един месец, на брега са открити четири натрупа на китове, умряли от апетит
Миграцията на китове на север стартира през зимата от Мексиканския район, а сивите китове нормално плуват около Калифорния през декември. Тези китове са били на плажовете на Сан Франциско от март. Това значи, че те надалеч изостават от постоянния си график.Когато учените разкрили труповете на китовете, открили, че мастният им пласт е доста тъничък и стомасите им са били изцяло празни. Според морския скотски патолог Падрейдж Дунан от Калифорнийския център за морски бозайници, тези китове са яли доста малко през зимата и по тази причина не са имали задоволително сили, с цел да създадат огромно си пътешестване на север.


 3 1 - За един месец, на брега са открити четири натрупа на китове, умряли от апетит
От време на време, в залива на Сан Франциско са откривани тела на сиви китове, само че тази година, броят на труповете на китовете надминава всички предходни стойности.Изследователите разкрили и група живи китове, които също са се забавили прекомерно дълго край крайбрежията на Калифорния, макар, че до този месец те трябвало към този момент да са в региона на Аляска.В допълнение, към годишния път на миграция, сивите китове доближават крайбрежията на Сан Франциско за разплод. В лагуните на Бая те раждат бебетата си и по-късно плуват с тях до Арктика.

 4 1 - За един месец, на брега са открити четири натрупа на китове, умряли от апетит
Експертите настояват, че сивите китове, умиращи от апетит, са доста извънредно събитие, защото сивите китове гладуват по време на сложна миграция, само че броят на изнемощелите трупове в това количество не е намериран до тази пролет.Биологът Бил Кийнър споделя, че през последните седмици са следили група от сиви китове в залива и те също изглеждали извънредно слаби за типа си. “Видяхме доста мършави китове в локалните води. Възможно е те да се надяват да намерят някаква храна, тъй като когато отплават на север, намирането на храна ще бъде още по-трудно. ”

 5 1 - За един месец, на брега са открити четири натрупа на китове, умряли от апетит
Средно, не повече от 2-3 сиви кита идват толкоз покрай крайбрежията на Сан Франциско всяка година. Останалите плуват по-нататък или се задържат тук единствено за един ден. “Не можем да разберем за какво китовете плуват тук тази година толкоз дълго. Какво вършат тук? ”Според някои природозащитници, топенето на леда основава горещи точки по калифорнийското крайбрежие, което нарушава графика на миграцията на сивия кит и визира храните им, които са най-вече аншоа и сардини.

 6 1 - За един месец, на брега са открити четири натрупа на китове, умряли от апетит
От няколко години, локални риболовци споделят, че рибата тук става все по-малко, изключително сардините и хамсията. Периодично даже липсват морски лъвове.Всичко това е доста тъжно и в това време плашещо! Ако човечеството не се замисли и продължи унищожаването на всичко обещано ни от природата, доста типове ще стартират да липсват във времето …, а един ден ще пристигна и нашия ред!
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР