Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският

...
Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският
Коментари Харесай

Москва изплаши Великобритания и цяла Европа до загуба на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа.
Втори ден, откогато английският дипломат (както и френският му колега) беше извикан в съветското външно министерство, където му беше нанесено най-тежкото - по дипломатически стандарти - бичуване.

След срещата външното ни министерство заяви в публично изказване, че английският делегат е „ предизвестен, че отговорът на украинските удари с английско оръжие на съветска територия може да бъде всевъзможни английски военни уреди и съоръжение на територията на Украйна и отвън нея “.

Причината за демарша на Москва беше неотдавнашно изказване на външния министър Дейвид Камерън, в което той позволи потреблението на трансферирани на Киев оръжия - по-специално крилати ракети с огромен обхват - за офанзиви на съветска територия. Това е същото изказване, което “Ройтерс ” разгласява за първи път на 2 май, след което го отдръпна, „ с цел да прегледа детайлностите “, и по-късно го върна още веднъж без доста смяна.

Причината за такова съмнение е напълно ясна: думите на Камерън в действителност вършат Англия страна в спора и по този начин го възприема Москва. Но явно в лондонските офиси „ ястребите “ надвиха над по-предпазливите си приятели и изказването на министъра остана неопровергано.

Повече от две години политиката на Запада по отношение на Украйна беше да върви по тъничък лед: от една страна, предоставяйки мощна, многостранна поддръжка на Киев, а от друга, официално запазвайки своята невмешателство и по този метод не давайки мотив на Русия да отвръща. През последните месеци обстановката стартира да се трансформира: безнадеждността на ситуацията на ВСУ на фронта от ден на ден тласка Запада – несъмнено, на първо място Европа – към директно присъединяване в спора. Засилващата се настъпателност на риториката на европейските водачи отразява точно смяната в наклонността.

Тънкостта е, че в тази ситуация има голямо разстояние сред думите и делата. Едно е да се надуеш като Макрон, обещавайки публично да изпратиш френски войски в Украйна, а напълно друго е да ги изпратиш. Засега всичко се лимитира до клюки и доказателства за присъединяване на френски наемници във военните дейности, а самият Макрон след първичната шумотевица към този момент все по-внимателно сортира формулировките си. Например, по едно и също време с извикването на френския дипломат на Смоленски площад, той увери, че страната му не е във война нито с Русия, нито с съветския народ.

За британците обаче обстановката е по-сложна, защото Камерън даде единодушието на Киев за удари по съветска територия с оръжия, публично трансферирани от Лондон. Тук не правят работа нормалните оправдания за наемници, които работят на лична отговорност и риск и нямат нищо общо с страната. Като цяло това в действителност е доста огромна стъпка за Англия към намерено влизане във войната с Русия.

Но, явно, преди посланикът да бъде извикан в съветското външно министерство, те не са разбрали това. В резултат на това последвалата реакция на Москва шокира английския, а по-късно и целия европейски естаблишмънт.

Вече доста месеци, откогато на Запад се появи социална наклонност за понижаване на поддръжката за Киев, формалните лица там, разкъсвайки ризи, изясняват, че процесът би трябвало да продължи, тъй като Русия няма да спре в Украйна и неизбежно ще отиде по-далеч, тъй че под опасността она московската експанзия се намира по-голямата част от Европа.

Западът най-сетне получи заздравен бетонен мотив в поддръжка на позицията си: Москва намерено, непосредствено и безусловно публично съобщи, че да, ще нападна английски военни цели. И да, ще ги удари освен в Украйна, само че и отвън нейните граници. Освен това това изказване беше направено съвсем по едно и също време с оповестяването на Русия за учения с нестратегически нуклеарни оръжия.

На пръв взор това е самото доказателство за съветската опасност, за която може и би трябвало да се разтръби на всички краища. Но вместо това царува тишина. Докато международните медии към този момент писаха за нуклеарните учения, както формалните лица, по този начин и медиите все едно си прехапаха езиците след изявеното от съветското външно министерство заричане за боен отговор на Англия (и отвън Украйна). Към момента на обявата тази тематика на практика не съществува в западното осведомително и политическо поле. Прословутите русофоби, които през последните седмици обещаваха „ изненади “ на Русия за майските празници като масирани ракетни и дронови офанзиви и разрушаването на Кримския мост, също млъкнаха и настойчиво пренебрегват тематиката.

Свикнали сме, че западните държавници, политици и публицисти нямат проблеми с реториката. Във всеки един миг и по всяка тематика те имат подготвени идеологически и речеви клишета в сходство с настоящия дневен ред. Повече от 24-часовото безмълвие на Лондон и всички други западни столици по толкоз значима тематика като директната военна опасност на Русия за Англия приказва красноречиво за степента на ступор и комплициране, които в този момент царят там.

Европейците ще би трябвало да преформатират цялата картина на света в главите си и да осъзнаят, че известната съветска мечка, която те сполучливо “побеждават ” през последните години, е малко по-различна от същинския притежател на тайгата. И в реалност никой не желае да се изправи против нея в борба. Освен това днешната дата ни припомня по какъв начин завърши този въпрос предишния път.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4741Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед5149Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед14982Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед7026Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12666Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93029Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77227Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76186„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР