Нещо мистериозно се случва в Африка, което озадачава учените, казва

...
Нещо мистериозно се случва в Африка, което озадачава учените, казва
Коментари Харесай

Нещо мистериозно се случва в Африка! Нямат ресурси, но се справят по-добре с коронавируса?

Нещо " мистериозно " се случва в Африка, което озадачава учените, споделя Вафаа Ел Садр, началник на катедрата по световно здраве в Колумбийския университет, представен от Castlegar News. " Африка няма имунизациите и ресурсите за битка с COVID-19, които имат Европа и Съединените щати, само че някак си се оправят по-добре “, споделя тя.

Изследователи в Уганда споделят, че пациентите с COVID-19 с висок % на малария е по-малко евентуално да страдат от тежко заболяване или да умрат, в сравнение с тези с ниска история на заболяване.

" Мислехме, че ще забележим по-висок % на негативни резултати при хора с анамнеза за инфекции с малария, тъй като тъкмо това се следи при пациенти, които са били по едно и също време инфектирани с малария и ебола “, споделя Джейн Ачан, старши теоретичен консултант по маларията. 

" Всъщност бяхме много сюрпризирани да забележим противоположното - маларията може да бъде защитна ".

Деви Шридхар, началник на отдела за световно публично Университета в Единбург, споделя, че африканските водачи имат заслуга за това, че работят бързо, затваряйки границите си даже преди идването на COVID-19.

" Не постоянно е най-важно какъв брой пари имате или какъв брой оборудвани са лечебните заведения ви. Мисля, че има друг културен метод в Африка, където тези страни са подходили към COVID-19 с възприятие на примирение, тъй като са страдали от неща като Ебола, полиомиелит и малария “, споделя Шридхар. 

През последните месеци коронавирусът удари Южна Африка и съгласно известията е умъртвил повече от 89 000 души, най-големият брой смъртни случаи на континента до момента. Но сега африканските управляващи не оповестяват за големия брой непредвидени жертви, които може да са свързани с ковид.

Данните на СЗО демонстрират, че смъртността в Африка е единствено 3 % от общата световна смъртност. За съпоставяне, смъртността в Америка и Европа е 46% и 29%.

В Нигерия, най-гъсто обитаемата страна в Африка, държавното управление е записало близо 3000 смъртни случая измежду 200 милиона души. В Съединените щати този брой смъртни случаи се записва на всеки два до три дни.

Нигерийският вирусолог Ойвал Томори, член на няколко консултативни групи на СЗО, допуска, че Африка може даже да не се нуждае от толкоз доста ваксини, колкото Запада. Идеята, въпреки и спорна, споделя той, се разисква съществено измежду африканските учени и припомня на предлагането на английските чиновници, направено през март 2020 година, да се разреши на COVID-19 свободно да заразява популацията, с цел да сътвори имунитет.

Това обаче не значи, че в Африка не са нужни ваксини. Епидемиолозите считат, че в този момент са нужни имунизации, с цел да се приготвят за идната вълна. Ако погледнем какво се случва в Европа, вероятността да се появят повече случаи тук е доста огромна, споделят специалисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР