Несъстояла се екскурзия до Турция остави дванадесетокласници без празненство по

...
Несъстояла се екскурзия до Турция остави дванадесетокласници без празненство по
Коментари Харесай

Пандемията остави абитуриенти без бал и екскурзия, вече две години не могат да си върнат парите

Несъстояла се екскурзия до Турция остави дванадесетокласници без тържество по случай завършването им и без върнати пари, заяви

Учениците от езикова гимназия в Бургас, през днешния ден към този момент студенти втори курс, по този начин и не съумяват да стигнат до Мармарис след своето довеждане докрай, и към този момент 2 години не могат да получат парите си назад

Близо 40 деца, заплатили по 380 лева, е трябвало да заминат за Турция на 6-ти май 2020 година и да се върнат на 2-ри юни. Екскурзията е анулирана поради пандемията . Това споделя Лидия Калчева, една от пострадалите.

“Направихме доста опити да се свържем с компанията “Safe Travel ” , само че към момента не нямаме финално възобновяване на парите и веч 2 години чакаме ”, споделя съученик на Лидия.

Потърпевшите са уведомили Комисията за отбрана на потребителите .

“Те ни споделиха да се обърнем към съда ”, споделя още различен от пострадалите. “Безспорно Коронавирус нанесе доста удари на бизнеса, ние се опитахме да влезем в състояние на компанията “Safe Travel ”, имаме данни, че Министерство на туризма е отпуснало подкрепяне, само че тези пари по този начин и не стигнаха до крайните консуматори.

Родители на учениците също споделиха, че са правили опити да се свържат с шефът на компанията Павлина Русева

“Тя отлагаше няколко пъти срещите ни, по-късно сподели, че би трябвало да мине 1 година от отлагането на екскурзията, с цел да ни върне парите, само че към този момент ще станат 2 години, а тя даже спря да си подвига телефона ”, споделя майка на пострадал възпитаник. 

От Министерство на туризма оповестиха за NOVA, че компанията не е получила средства за възобновяване на дължими суми за клиенти , а е получила средства за ликвидност на предприятието размер над 16 хиляди лв.. 

Повече по тематиката гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР