Несъмнено прекратяването на скучен или твърде продължителен разговор е истинско

...
Несъмнено прекратяването на скучен или твърде продължителен разговор е истинско
Коментари Харесай

4 начина да прекратим разговор, без да сме груби

Несъмнено прекратяването на отегчителен или прекомерно нескончаем диалог е същинско тестване за по-любезните и срамежливи хора. Често се чудим по какъв начин да " разкараме " събеседника си, без да се почувства обиден или афектиран (особено, в случай че става дума за фирмено парти). Според доктор Айвън Майснер, създател на една от-най-големите бизнес мрежови организации в света, би трябвало да сте учтиви, само че почтени. Ето 4 хрумвания, които той предлага.

" Беше ми прелестно. Имате ли визитка, с цел да се свържа с Вас? "

Това е " най-чистият " метод да излезете от даден диалог – без лутане, без неудобно чудене. Няма потребност се извинявате, тъй като би трябвало да идете до тоалетната или пък сте видели някой различен, с който би трябвало да говорите. Просто благодарите за отделеното време, желаете визитка и продължавате напред.

" Искате ли да се присъедините към нас? "

Да бъдете " връзка " на обещано събитие постоянно е положително решение. По този метод хем ще се социализирате с по-голям кръг от хора, хем ще се измъкнете от ангажиращ диалог, без да обиждате другия човек и ще си оставите " малка врата " за по-нататъшна връзка.

" Извинете ме, би трябвало да се обадя по телефона. "

Ако индивидът против вас е в действителност доста настойчив, просто се измъкнете по допустимо най-елегантния метод. " Ходенето до тоалетна " или " за пиво " към този момент е отживялост и дава явен сигнал, че срещата ви е неприятна. За сметка на това, позвъняването по телефона нормално е малко, а през това време събеседникът ви има действителен късмет да си откри друго " канарче ".

" Точно си потеглям, ето Ви визитката ми. "

Подобно на първия вид, номерът с визитката е безотказен. В този случай репликата показва красноречиво, че няма по какъв начин да останете на събитието, само че пък сте отворени за продължение на диалога.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР