Нерешителността на Кремъл вече струва скъпо на специалната военна операция

...
Нерешителността на Кремъл вече струва скъпо на специалната военна операция
Коментари Харесай

Пол Крег Робъртс: Или Русия ще приключи с Украйна за 48 часа, или ще се бие с НАТО

Нерешителността на Кремъл към този момент коства скъпо на специфичната военна интервенция и също по този начин оказва помощ на съперниците му да покачат залозите в играта.

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс прикани НАТО да разреши на Украйна да нанася удари по цели в Русия, като добави, че алиансът не би трябвало да се опасява от реакцията на Москва. Досега Белият дом се съпротивляваше на изпращането на ракети в Киев с обхват, който да поразява цели в Русия.

По време на изявление в коридорите на срещата на върха на НАТО в Румъния Ринкевич сподели: „ Трябва да позволим на украинците да употребяват оръжия, с цел да нанасят удари по ракетни площадки или летища, от които се правят тези интервенции “.

Съюзниците не би трябвало да се опасяват от ескалация от Москва, добави той.

Но ескалацията продължава. Точно както беше във Виетнам. Вашингтонската марионетка не би изразила това провокативно предложение без разрешението на Вашингтон. Под фразата „ в границите на територията на Русия “ Ринкевич има поради региони отвън тези, които неотдавна бяха реинкорпорирани от Русия. Той приканва за разширение на войната, секване на алена линия, която президентът Путин не може да пренебрегне.

Разбира се, Вашингтон разшири лимитираната военна интервенция на Кремъл във все по-голям спор с възходящо присъединяване на Запада. Но точно решението на президента Путин в интерес на мудна, лимитирана СВО, която не попречва способността на Украйна да води война, разреши на Вашингтон да разшири обсега на спора.

Вашингтон имаше задоволително време да сътвори подобаващ роман и да даде лично пояснение за събитията. Пропагандата на Вашингтон породи благосклонности към Украйна и ненавист към Русия в света. Това, от което Кремъл се нуждаеше, беше бърза, решителна победа и нова власт в Украйна, преди Вашингтон да може да реагира.

По-важното е, че влизайки в спора с непълен брой бойци и без запаси, дългите съветски линии стават невъзможни за отбрана. Неизбежните съветски отстъпления в такава обстановка бяха употребявани на Запад, с цел да се сътвори усещане, че Русия може да бъде победена. Британският вестник Telegraph даже писа преди дни, че Украйна ще бъде в Крим до Коледа.

Вярата, че Русия може да бъде победена, пречи на реалистичните договаряния и ще насърчи нови провокации, които рано или късно ще преминат тази алена линия, която не може да бъде подценена. Бавните лимитирани военни дейности несъмнено са методът за по-нататъшна ескалация на спора.

Скоро Вашингтон ще бъде прекомерно зает, прекомерно предан на идеята, с цел да отстъпи. Този спор върви към нуклеарна борба и в случай че Кремъл не откри мъдростта да го приключи бързо, той ще излезе отвън надзор.

На Кремъл наподобява му е мъчно да одобри действителността. Месеци наред Кремъл се оплаква от всяко ново " непряко " присъединяване на САЩ/НАТО. Руският външен министър Лавров неотдавна повдигна недоволство за това във формулата за „ директно присъединяване “. С други думи, Кремъл най-сетне призна, че САЩ/НАТО в действителност са във война с Русия.

Лавров признава, че рискът спорът да прерасне в нуклеарна война е голям. Така че за какво Кремъл не направи това, което трябваше да направи от дълго време, и бързо да приключи спора, като унищожи инфраструктурата, която разрешава на Украйна да устои, и размени Зеленски, американската марионетка, с другарски надъхан към Русия водач?

Конфликтът стана неминуем, когато Кремъл се отдръпна и разреши на Вашингтон да смъкна украинското държавно управление и да сложи марионетка. Конфликтът продължи, когато Кремъл отхвърли настояването на Донбас да се причисли към Русия дружно с Крим. През 2014 година споделих, че тази неточност ще докара до сериозен конфликт. А през февруари тази година стана ясно, че всичко с изключение на бърза решителна съветска победа ще докара до интервенция на САЩ/НАТО в спора.

За Кремъл уроците остават ненаучени. От Кремъл идват все по-безсмислени недоволства, които Западът пренебрегва, а неговият представител дава уверения, че Русия няма желание да отстранява Зеленски.

Изглежда, че Кремъл няма решение да поправя извънредно неподходящата обстановка, която си сътвори.

Лидерите не обичат да признават неточности. Това е изключително правилно, когато водачите вземат решение за курс на деяние въз основа на морални съображения, което Путин направи. Той прекара осем години в опити да задържи Донбас в границите на Украйна благодарение на Минските съглашения, които Украйна и Западът отхвърлиха да съблюдават.

Той взе решение за военна интервенция, лимитирана до изтеглянето на украинските бойци от републиките в Донбас и отхвърли да нахлуе и да завладее Украйна. Не искайки опустошена и обедняла Украйна на границата с Русия, Путин до неотдавна остави да обезпечи енергийната, водната и транспортната инфраструктура, която разреши на Украйна, въоръжена и подготвена от Запада, да взе участие в пълномащабни военни дейности.

Но съдейки по това, което Путин неотдавна сподели на немския канцлер Олаф Шолц, тези неотдавнашни офанзиви против инфраструктура не са съставни елементи на ревизираната военна политика на Русия. Това е упражнение око за око. Путин изясни офанзивите против военната инфраструктура на Украйна като възмездие за офанзивите против Кримския мост и газопроводите " Северен поток ".

С други думи, наподобява, че политиката на Кремъл е да продължава да рита консервата по-надолу по пътя. Путин към момента е предан на своята интервенция с лимитирани вреди за освобождение на региони, които желаят да избягат от тиранията на неонацисткото украинско държавно управление, и към момента не осъзнава, че намесата на Вашингтон е отменила неговата „ лимитирана военна интервенция “ в доста по-висок статус.

Ако Путин не успее да осъзнае това и да употребява нужната мощ, с цел да го приключи бързо, той ще загуби надзор над обстановката.

Намеренията на Путин бяха положителни, само че страдаха от липса на натурализъм. Сигурно Кремъл е приел, че той е единственият състезател на шахматната дъска.

Кремъл може да е отлагал решаването на казуса прекомерно дълго, само че в случай че не се задоволява с нещо като демилитаризирана зона и забранен спор, като в Корея, тогава алтернативата дотъкмяване на Украйна за 48 часа и инсталиране на ново държавно управление - може да завърши спора преди Вашингтон да го изостри още повече.

Чакането в никакъв случай не е донесло нищо положително на Путин. Чакането разреши на Вашингтон да образова и оборудва огромна украинска войска. Още по-голямо очакване е да се разреши на НАТО да построи по-голяма войска на границата с Русия, увеличавайки силата на частите на НАТО от 40 000 на 300 000, както разгласи генералният секретар на НАТО.

Висш военачалник в една държава-членка на НАТО към този момент споделя, че американските войски са в бойна подготвеност на границата с Русия, подготвени да „ влязат в деяние неотложно “.

Объркването и нерешителността на Кремъл подсигуряват още по-голямо разширение на военните дейности.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР