Нереализиран общински съветник по време на местните избори през 2015

...
Нереализиран общински съветник по време на местните избори през 2015
Коментари Харесай

Нереализиран общински съветник осъди ЦИК

Нереализиран общински консултант по време на локалните избори през 2015 година осъди Централната изборна комисия за това, че не е разрешила той да влезе в Общински съвет-Пловдив. Решението е на Административен съд-Пловдив, който се произнесе, че следва ЦИК да изплати на Цветелин Цоневски обезщетение в размер на над 4 000 лв.. Според претекстовете на ищеца, са му породени имуществени вреди, представляващи пропуснати изгоди от това, че в интервала 27.10.15 година – 12.10.16 година не е бил определен за общински консултант в Общински съвет–Пловдив.
Цоневски не съумя да получи място в локалния парламент, вследствие избора на последния разпределен мандат по излишък зa общински съветници на общината в регионалния град, разгласен с решение на Общинска изборна комисия–Пловдив. Но четири години по-късно, когато идва време за нови локални избори, той съумя да осъди Централната изборна комисия. Съдът е намерил за основателна, в по-голямата й част, претенцията на Цоневски, предявена против Централната изборна комисия по реда на член 1 от Закона за отговорността на страната и общините за вреди.
Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд на страната в 14–дневен период от известието до страните за постановяването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР