Неразгаданата мистерия на мумиите от Такламакан. Келти в Китай? …Британската

...
Неразгаданата мистерия на мумиите от Такламакан. Келти в Китай? …Британската
Коментари Харесай

Неразгаданата мистерия на мумиите от Такламакан. Келти в Китай?

Неразгаданата тайнственост на мумиите от Такламакан. Келти в Китай? …Британската изследователка Елизабет Уейлънд Барбър счита, че преди 3-4 хиляди години на запад от сегашен Китай са живели хора от кавказката раса, свързани с келтите – предците на шотландците и ирландците.В Музея на град Урумчи, Синдзян-уйгурския самостоятелен район в Китай, има цяла зала с изненадващо добре непокътнати мумии на хора, живели през второто и даже третото хилядолетие преди Христа. И това, което е поразително, е, че те най-вероятно не са мумифицирани в смисъла, в който античните египтяни са го практикували.Телата на мъртвите и облеклата им са съвършено непокътнати, заради сливането на естествени, климатични и геоложки условия. Точно както безконечната заледеност защищава сибирските мамути от разложение, солните отлагания в пустинята Такламакан и Турфанската котловина се трансформират в натурален „ мумифициращ “ източник. Солта притегля влагата върху себе си, която бързо се изпарява в суха среда, като в същото време убива микроорганизми.В изключително положително положение е по този начин нареченият „ Черченски човек “ – мумия, открита в гроб край крайбрежията на река Черчен в източната част на пустинята Такламакан. В научната книга на Елизабет Барбър е обещано в детайли изложение на Черченския човек.
Той е в позата на задремал в хамак мъж – главата и коленете му са вдигнати. Дрехите са добре непокътнати – халат, препасан с плетен турникет и плетени чорапи в ярки цветове. Всичко това е от овча прежда. Лицето на Черченския човек е ярко. Леко къдравата светлосива коса е сплетена на две плитки, спускащи се към раменете. Плитките са сплетени от два кичура, а не от три, както е при китайците.Светлосивата коса дава съображение да се счита, че умрелият е над 50 години. Отличава се със забележителен растеж – съвсем два метра. Но най-важното е, че има нетипичен за азиатците огромен и издаден нос. Според сбора от външни признаци учените вършат съмнение, че Черченският човек е директният предшественик на сегашните европейци.

 1 - Неразгаданата тайнственост на мумиите от Такламакан. Келти в Китай?
В същия гроб са открити останките на три възрастни дами. Тялото на едната от тях също не се е разложило, а мумията й е в чудесно положение. Тази жена е от вида на Черченския мъж. Тя има същият неазиатски вид лице със следи от цветна козметика и светла коса, която е с червеникаво-кестеняв нюанс. Към плитките й са добавени два кичура от коса, която не е нейна. Облеклото й е от плетена овча вълна.До главния гроб археолозите откриват гроб на тримесечно бебе, лежащо върху филцова постеля и възглавница от бяла овча вълна. До него има съд от кравешки рог с евентуално най-старото овче мляко.Четете още: Забележителното опазване на мумията на Дамата Дай остава загадкаОще по-древни мумии, хиляда години по-стари от Черченския човек, са открити в източната част на пустинята Такламакан, в региона на Лулан. Те не носят толкоз цветни облекла, само че са също добре непокътнати. В Музея в Урумчи е изложена мумията на жена, чието лице излъчва подобен покой, че локалните уйгури я назовават „ Нашата спяща хубавица “ или „ Луланската хубавица “, макар, че антропологически тя не е близка нито до тюркския, нито до китайския вид.Елизабет Барбър написа:„ Ако се съди по погребенията в Таримската долина, тюркски нации и монголоиди стартират да навлизат в тези райони 1500 години след времето, когато е живяла Луланската хубавица. И въпреки всичко, уйгурите могат да я причислят към своите предшественици …, постоянно измежду жителите на Синдзян има синеоки хора със светлокафява или червеникава коса. “

 2 - Неразгаданата тайнственост на мумиите от Такламакан. Келти в Китай?
Това е наследството от смесването на уйгури, пристигнали в Синцзян, с хора от европейския тип, които са живели тук преди тях, изгубили езика и културата си измежду масите пришълци от Севера и Изтока, само че, несъмнено, запазили своята генетични характерности.Заслужават внимание и приборите, открити в погребението на Луланската спяща хубавица. В дебела плетена торба са открити житни семена, а на гърдите й има решето за пресяване на зърна. По това време в Китай познават ориза, а не пшеницата. Първоначално той е бил обработен в Близкия изток, затова хората, към които е принадлежала Спящата хубавица, е пристигнал в Синдзян от запад.Третото заравяне, чиито мумии се намират в Музея, се намира в региона на град Хами, който е на 480 км източно от Урумчи, на място, което уйгурите назовават ​​Кизил-чока. Тези мумии са в по-лошо положение от Черченския човек, само че не оставят подозрение по отношение на расовото роднинство с него и идентичността на материалната просвета.

 3 - Неразгаданата тайнственост на мумиите от Такламакан. Келти в Китай?
Според Елизабет Барбър има и основна разлика: материалът, от който са направени облеклата на тези мумии, доста припомня по цвят и орнаменти на кариран келтски тартан. В това отношение, изследователката отбелязва, че келтите не са първичните поданици на Британските острови. Те стартират да идват там едвам през IV век прочие н. е. от Централна Европа, където са живели хиляда години преди този момент.Според описанието на античните гърци и римляни, потърпевши доста от войнствените келти, по това време те са били високи светлокоси хора. В Европа те избират територията на днешна Австрия и Унгария. Съдейки по местата им в тези елементи, античните келти са били изключително привлечени от находището на сол, регион на австрийския Залцбург. И тук би трябвало да се спомене, че точно в солни залежи съвременниците на Черченския човек са погребвали своите мъртви.Освен това, по време на разкопки в Австрия в местата на келтите са открити полуразпаднали се карирани килими, които във връзка с дизайна, метода на произвеждане и даже тежестта на материала на единица повърхност на продукта, са идентични с тези, открити в Синдзян.Мумиите в Музея на западнокитайския град Урумчи слагат такава мистерия на учените, че надали ще е допустимо да я разгадаят до дъно …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР