Неработните дни, обявени във връзка с погребението на британската кралица

...
Неработните дни, обявени във връзка с погребението на британската кралица
Коментари Харесай

Погребението на кралицата заплашва Великобритания с изостряне на икономическата криза

Неработните дни, оповестени по отношение на погребението на английската кралица Елизабет ІІ, могат да изострят икономическата рецесия в страната, предава изданието Market Watch.

Отбелязва се, че в деня на погребението на 19 септември, множеството компании, банки и държавни учрежденияще бъдат затворени. Това може да удари още по-силно върху Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство, който към този момент се е свил с 0,1% през второто тримесечие заради честването на платинения празник на кралицата.

На утежняването на икономическата обстановка, съгласно основния икономист на компанията Investec Филип шоу, може да повлияе и траурното въодушевление на нацията, което ще редуцира разноските за ползване, също така най-големите вериги супермаркети ще прекратят работа за няколко часа в деня на погребението.

По-рано Банката на Англия увеличи главния лихвен % с рекордните от 1995 година насам 50 базисни пункта до 1,75%, от 1,25% годишно. Сега процентът е на най-високото си равнище от декември 2008 година, когато беше 2%. Банката предвижда, че стопанската система на Обединеното...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР