Неприятности сполетяха българско семейство по време на почивката му в

...
Неприятности сполетяха българско семейство по време на почивката му в
Коментари Харесай

Родители платиха 900 лева за стомашно неразположение на детето им в Слънчев бряг

Неприятности сполетяха българско семейство по време на почивката му в прочут наш курорт.

Българско семейство, което работи и живее в Германия, само че избрало да почива в Слънчев бряг заплати сумата от 450 евро, с цел да бъде оказана здравна помощ на детето им. Пред Нова телевизия бащата Станимир Тодоров сподели, че е бил учуден. Той не е очаквал хората в бели престилки да му желаят толкоз доста пари за три часа престой в лечебното заведение. 

 На 3 август съвсем 6-годишното момиченце вдигнало температура и имало стомашно неразположение, след циркулиране из здравните заведения в Несебър и Слънчев бряг, фамилията се озовало в частен медицински център, където на детето била оказана помощ, посочи кореспондентът Цеца Алексова. 

„ Обикаляхме от кабинет на кабинет. Никой не искаше да ни издаде документ за прегледа. Намерих този център в интернет и звъннах да запитвам дали ще ми издадат документ. Потвърдиха, не съм питал за цени ”, описа Станимир Тодоров.

Престоят на детето в медицинския център е траял към 3 часа. „ Прегледа я педиатър. Сестрата идваше единствено да огледа системата до каква степен е стигнала, само че нищо повече. Взеха й кръвна проба за захар. Направиха и такава за антибиотика, който ще влеят в системата и това беше ”, описа майката на детето Маруся, написа Флагман.бг.

По думите на родителите им е било казано, да оставям абоката на детето, защото на идващия ден би трябвало да отидат още веднъж. „ Изобщо не съм очаквал сходна сума за дете. Очаквах тя да е към 150 евро ”, добави бащата.

Управителят на медицинския център изясни пред Нова телевизия, че на всички места е имало изложени цени. В центъра се работи по тях, като те са утвърдени от НЗОК от 20 години и всичко останало дефинира като „ спекулации ”.

„ Това, което са ви споделили е погрешно. Никъде не съм видял ценоразпис. Притесних се, когато към 10:30 часа пристигна човек с инсулт. Шофьорът загатна, че бил от Германия и е в сериозно положение, а приятелката му била украинка. Свалиха го от колата за спешна помощ и отново го върнаха, с цел да го откарат в Бургас, а след това чух лекарите да си приказват кой щял да заплати тези 1200 евро за превоза от Слънчев бряг до регионалния град. Тогава се замислих какъв брой ще ни коства лекуването на щерка ми “, описа бащата. 

Станимир показа, че не чака в Германия да му възстановят средствата от здравната застраховка. Прежалил съм ги, мое дете е, добави той.

Бившият здравен министър Мими Виткова пък разяснява в изявление за „ Здравей, България “, обещано по телефона, че сходни издевателства върху заболели хора се случват освен в морските ни курорти, а въпросът е къде е страната. 

„ Тя е абдикирала в тези курорти. Възможни са всевъзможни схеми. След като всичко е търговия, няма да ме изненадат всевъзможни сделки сред рецепционисти и такива частни медицински центрове “, добави тя.

„ Никой нищо не управлява. Контролните функционалности на НЗОК са единствено върху разноските, които касата прави, а на Медицинския контрол са единствено по документи “, сподели още Виткова. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР