Неприятни изненади с априлските сметки за парно в София провокираха

...
Неприятни изненади с априлските сметки за парно в София провокираха
Коментари Харесай

Неприятни изненади с априлските сметки за парно в София

Неприятни изненади с априлските сметки за парно в София предизвикаха омбудсмана Диана Ковачева да изиска изключителна инспекция в " Топлофикация – София ".
Април е цялостен отоплителен месец, само че не е по-студен в сравнение с други зимни месеци . За жителите е необяснимо за какво сметките са по-високи, посочи пред БНР Диана Ковачева. Тя уточни, че е получила голям брой тъжби и сигнали от жители.

Количеството създадена топлинна сила за април е най-ниското от началото на годината, посочи тя.

Ковачева напомни случая с неправилно начисления Данък добавена стойност през предходната година.

" Предстои моментът, в който ще стартират да излизат изравнителните сметки. Наистина е доста значимо да има инспекция. Хората не могат да създадат инспекция какво количество топлинна сила подава до постройката " Топлофикация " , разяснява омбудсманът в предаването " Хоризонт до обед ".

" Хората имат подозрения . Не виждам никакъв проблем в това, че съм поискала инспекция. "

Предлаганите от топлофикационните сдружения цени са скандално високи , счита още Диана Ковачева.

Има две тъжби, откогато са излезли фактурите , заяви омбудсманът на столичната " Топлофикация " Деян Дянков пред БНР, като подсети, че това са планирани сметки.

Всички месеци от декември до март бяха по-топли в съпоставяне със сезона 2021-2022 година През април предходната година средномесечната температура е била 10,5 градуса, а тази година през април е била 9 градуса - това усилва корекционния коефициент , сподели той.

" Най-добре е да се мине към действителен месечен доклад , да се регистрира действително месечното ползване, акцентира Дянков. Така по думите му ще забравим един път вечно за прогнозните сметки и корекционните коефициенти.

Ако някой има подозрение за високите си сметки, да се обърне непосредствено към сдружението или към публичните му медиатори, прикани омбудсманът на столичната " Топлофикация ". 

Двете отзиви чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Яна Боянова БНР подкасти: Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР