Непретенциозен подход и всеобхватно отношение към красотата – това са

...
Непретенциозен подход и всеобхватно отношение към красотата – това са
Коментари Харесай

Вижте какво правят скандинавските жени, за да запазят кожата си перфектна

Непретенциозен метод и всеобхватно отношение към хубостта – това са главните препоръки и техники, които би трябвало да добавите към рутината си за хубост, в случай че желаете да си откраднете от тайните на скандинавките.

Освен Ингрид Бергман и Анита Екберг, има огромен лист от невероятни и прелестни дами, произхождащи от скандинавските страни. Красотата на скандинавските модели, актриси, певици и елементарни дами, които може да видите на улицата, са предиздвикали мнозина по света да се запитат по какъв начин да подражават на техния външен тип.

 скандинавки iStock

Въпреки че имат видимо нехайно отношение към хубостта, девойките от скандинавските страни са рационални и знаят какво вършат, когато построяват своята рутинна грижа за кожата.

Концепцията за скандинавска хубост значително се основава на разбирането „ по-малкото е повече “. Тази философия се простира от елементарни процедури за грижа за кожата, през здравословна диета до баланс сред работа и персонален живот.

Техният метод към хубостта е холистичен и това е нещо, което можем да научин от тях. Тайната им за здравословен метод на живот е да търсят баланс във всичко, което вършат.

 скандинавки iStock

Скандинавските дами са много естествени в своите идеали за хубост. Те не желаят да се прикриват с прекалено много грим и са склонни да избират външен тип, който е изискан и пресен. Но без да наподобява, че са положили ужасно доста старания за това.

Днес сме събрали най-добре защитаваните секрети за хубост на скандинавките, които елементарно можете да опитате още в този момент.

Хидратацията е значима
Един универсално препоръчван артикул и прочут като единствената най-ефективна стъпка за реализиране на блестяща кожа е овлажнителят. Скандинавските дами обаче не се стопират на крем за лице, богат на керамиди, с цел да реализиран фамозния си загар. Вместо това те възприемат холистичен метод към хидратацията.

 скандинавки iStock

Скандинавците може да са известни с това, че пият най-вече кафе в света (което е дехидратираща напитка). Но скандинавските девойки реализират баланс и се хидратират от вътрешната страна, като пият доста вода. Освен това се оправят с казуса с дехидратацията извън с хиалуронова киселина, кремове и седмични маски за лице.

Сезонна грижа за кожата
Тъй като през годината температурата се трансформира, равнищата на мокрота във въздуха също се двоумят. Затова скандинавската жена не се придържа към една и съща рутинна грижа за кожата през цялата година. Вместо това сменя продуктите си според от сезона. Сухите, студени зимни месеци водят до внезапно понижаване на равнищата на влага, което значи, че кожата ни може да се нуждае от малко повече овлажнители и серуми.

От друга страна, лятото бележи повишение на влажността, което ни кара да се изпотяваме и може да усили омазняването на кожата, което нормално изисква охлаждащи почистващи препарати. Без значение от сезона, единствената константа в арсенала за хубост на скандинавската жена е добър SPF 30 или повече.

 скандинавки iStock

Отпуснете се в сауна та
Според финландска сентенция дамата наподобява най-добре след сауна и ние сме склонни да се съгласим. От научна позиция, проучвания демонстрират, че сауните могат да оказват помощ за контролиране на производството на себум (особено идеално за мазна или склонна към акне кожа) и равнището на pH в нашата кожа.

Въпреки че има малко изследвания за изгодите от тях, сауните са известни с това, че усилват кръвообращението, отстраняват напрежението и отстраняват токсините от кожата. Имайте поради, че в случай че страдате от розацея, това не важи за вас, защото топлината ще усили зачервяването и възпалението по кожата.

 скандинавки iStock

П роцедури за лице с ледена вода
Вероятно към този момент сте наясно, че най-хубавото нещо за блестяща коса е да натопите косата си в студена вода в края на измиването. Това дейно затваря кутикулите на косата и води до по-лъскави кичури. Е, скандинавските дами са се научили да употребяват студа.

Има доста изгоди от използването на ледена вода върху кожата: тя понижава възпалението, понижава подпухналостта, усъвършенства външния тип на тена на кожата, минимизира появяването на разширени пори и усъвършенства повърхностните бръчки.

 скандинавки iStock

Използването на леденостудена вода в утринните процедури оказва помощ за понижаване на признаците на подутина и инфектиране, стяга порите и усъвършенства усвояването на продуктите за хубост.

Красота от вътрешната страна на открито
Скандинавската природа предлага неочакван набор от суперхрани (не повече от тези, които и ние можем да намерим в България). Богатите на колаген морски блага са съществена храна на всяка софра, а боровинката e златна добавка към продуктите и в чиниите. Този дребен плод съдържа четири пъти повече витамин С от един портокал.

 скандинавки iStock

С артикули като тези, добавени както в храната, по този начин и в кремовете за лице, не е чудно, че скандинавските дами са известни със своята хубост. И всичко това се дължи не по-малко на.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР