Непрекъснато си напомняме, че трябва да пием достатъчно количество вода

...
Непрекъснато си напомняме, че трябва да пием достатъчно количество вода
Коментари Харесай

Кои са най-ясните признаци за дехидратация

Непрекъснато си подсещаме, че би трябвало да пием задоволително количество вода всеки ден и все пак постоянно забравяме за транспарантната течност без аромат и усет.
Казват, че 8 чаши вода на ден е обикновено да приема всеки от нас, в случай че желае да се усеща здрав, благополучен, тонизиран, деятелен и тялото му да действа вярно. Истината е, че това количество варира.

Възрастните хора и децата е целесъобразно да пият повече течности. Ако вършиме извършения всеки ден, наложително би трябвало да имате бутилка с вода към себе си. Нужно е да похапвате повече плодове и зеленчуци, богати на вода, които да възвръщат изгубените течности в организма.
Ще ви посочим няколко признака, които доста ясно сигнализират, че сте обезводнени. Ето ги и тях:
Тъмен и кондензиран цвят на урината
 Дори 1% дехидратация може да наруши мозъчните ни функционалности Дори 1% дехидратация може да наруши мозъчните ни функционалности
Според последни медицински изследвания, даже 1% дехидратация оказва негативно влияние както върху настроението, по този начин и върху конце...
Ако забележите, че цветът на урината е по-тъмен от нормално, това значи, че е нужно да приемате повече течности.
Сухота в устата
Ако в тялото ви няма задоволително вода, то няма по какъв начин да създаде слюнка и това води до сухотата в устата, която изпитвате. Обърнете внимание и на неприятния мирис, който нормално е резултат от неналичието на слюноотделяне.
По-рядко уриниране
Когато не приемате задоволително течности, вие няма да уринирате постоянно. Тогава обаче няма да можете да изхвърлите отпадъците от кръвта. Много внимавайте да не се дехидратирате хронично, тъй като това може да се окаже сериозен проблем с времето.
 12 притеснителни признака, че не пиете задоволително вода 12 притеснителни признака, че не пиете задоволително вода
Водата дават живот и здраве на тялото, само че постоянно подценяваме това. Недостатъчният банкет на вода има най-различни неприятни последствия, които с...

Много суха кожа
Най-големият орган на тялото, това е кожата. Не постоянно обаче сухата кожа значи, че би трябвало да се намажем с овлажняващ крем. Често тя е знак, че липсват течности в тялото ни. Вместо да грабнете козметиката в ръце, налейте си чаша вода и я изпийте.
Не забравяйте да приемате задоволително транспарантна течност, тъй като неналичието й би могла да докара до куп съществени здравословни последствия. Бъдете виновни към себе си и се грижете уместно за здравето си.
Водата е живот!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР