Непрекъснато ни се набива клишето, че трябва да се научим

...
Непрекъснато ни се набива клишето, че трябва да се научим
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Непрекъснато ни се набива клишето, че трябва да се научим да живеем с вируса

Непрекъснато ни се набива клишето, че би трябвало да се научим да живеем с вируса. В България тази рецесия не се ръководи, а вървим след вируса. Това беше целесъобразно ненапълно в първата вълна напролет, тъй като беше нещо ново и незнайно. В началото имаше сериозна суматоха и се опипваше по какъв начин да се тръгне и се взеха много смели решения, само че към днешна дата нямаме никакви оправдания. Кризата не се ръководи в България. Тя не се ръководи нито във връзка с здравните ограничения, нито на обществени, стопански и финансови ограничения. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на " Нова телевизия ".

„ Категорично не съм съгласна в изказванието, че президентът е мълчал. Той от самото начало беше упрекван за това, че приказва неща във връзка с рецесията. Нашата институция разбра, че в България ще има изключително състояние от медиите. Става въпрос за един доста сериозен проблем, при който трябваше да има народен консенсус и съгласие и общи ограничения. От самото начало президентът обясняваше, че в тази рецесия би трябвало да има поредни стъпки и национална стратегия, по която да се ръководи тази рецесия ", разяснява тя.

" Имаше един интервал, в който имаше по четири взаимно изключващи се заповеди. Този опит беше да гърба на българските жители. Сега опитите се вършат на гърба на лекарите и здравната система, което отново рефлектира върху жителите. Има проблеми в системата, само че и с дейностите си здравният министър и държавното управление я задълбочават всеки ден. Трябва да има стратегия, по която страната да работи при особеното развиване на вируса. Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която стартира политическия сезон без оценка на първата вълна на вируса в Българския парламент “, добави вицепрезидентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР